Samsung Syncmaster P2470H Zwart Review

Godjira
1 juni 2010, laatste update op 1 juni 2010, 2.939 views

Samsung Syncmaster P2470H Zwart

Algemene beoordeling Mijn algemene beoordeling van deze monitor is dat de monitor absoluut z'n geld waard is. Heb de monitor zelf gekocht bij de Mediamarkt voor €249,- Ik treed in detail in de onderstaande review, om aan te geven waarom ik vind dat deze monitor z'n geld waard is. Featureset De featureset van de monitor is mijns inziens in orde, maar er zijn enkele kanttekeningen. Hieronder een opsomming van de features (gewoon gejat van de website van de fabrikant ). • 24" wide screen • Helderheid: 300 cd/m² • Contrastratio: 70000:1 (1000:1) • Resolutie: 1920x1080 • Response tijd: 2ms • Connectoren: DVI-I, HDMI, Audio Out • Special features: MagicBright3, Off timer, Image...

Pluspunten

• Kleuren, contrast en helderheid
  • Aanlsuitingen (HDMI, DVI en audio-out)
  • Afwerking
  • Vormgeving
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• Niet in hoogte verstelbaar
  • 1x HDMI (had zelf liever 2x HDMI gehad)
  • Stofzuiger (trekt veel stof aan op de randen)

Algemene beoordeling

Featureset
De featureset van de monitor is mijns inziens in orde, maar er zijn enkele kanttekeningen. Hieronder een opsomming van de features (gewoon gejat van de website van de fabrikant :)).
  • 24" wide screen
  • Helderheid: 300 cd/m²
  • Contrastratio: 70000:1 (1000:1)
  • Resolutie: 1920x1080
  • Response tijd: 2ms
  • Connectoren: DVI-I, HDMI, Audio Out
  • Special features: MagicBright3, Off timer, Image Size Color Effect, Customized key, MagicWizard & MagicTune with AssetManagement, Windows Vista Premium, Safe Mode (DownScaling in UXGA)
  • Tilt (-2 ~ 18)
Belangrijke features van deze monitor die mij hebben overgehaald de monitor te kopen, is de HDMI aansluiting, de 24" grootte, de resolutie, de looks (meer daarover onder het stukje van de afwerking) en de touch knoppen.

Over die touch knoppen wil ik nog even iets kwijt; dit werkt echt goed. Ik had niet verwacht dat deze heel goed zouden reageren op de aanraking van je vinger, maar dit valt me alles behalve tegen. Ze reageren zelfs beter dan sommige touchscreen telefoons. Het menu dat je hiermee naar voren tovert is eveneens goed in elkaar gezet. Het is overzichtelijk en plaatst zich op het scherm vlak boven de knoppen, zo kun je dus meteen zien waar je zit in het menu op zo'n groot scherm.

Van mij hadden er best 2 HDMI ingangen op mogen zitten, zodat ik ook mijn PS3 aan kon sluiten, zonder steeds de HDMI kabel te moeten wisselen, maar het voldoet. Het is daarnaast ook jammer dat de monitor niet in hoogte verstelbaar is, daarnaast kan de monitor niet opgehangen worden aan een monitor arm, aangezien hiervoor de aansluitingen niet aanwezig zijn.

Mede door deze, voor mij ten minste, missers, heb ik de monitor op dit vlak een voldoende gegeven.

Kleurweergave
Aangezien ik gewend ben om op laptop schermen te kijken, ben ik gewend dat de kleuren van schermen redelijk flets zijn. Ten minste, dit is zo op de meeste laptop schermen die ik heb gezien. Zo heb ik vanuit mijn werk een EliteBook 8530P en privé een Sony Vaio VPCEB. Beiden laptop schermen zijn echt niet slecht, maar halen het absoluut niet bij dit scherm. Dit scherm heeft enorm mooie en heldere kleuren. Wellicht zijn er schermen die hier beter in zijn, maar ik was erg onder de indruk.

Van mij krijgt dit scherm dan ook een zeer goed op dit punt.

Contrast en helderheid
Dit valt een beetje samen met de kleurweergave. Ook wat betreft het contrast en de helderheid van het scherm ben ik erg te spreken. Standaard staat het scherm eigenlijk, voor mijn gevoel ten minste, al goed afgesteld. De helderheid staat niet eens op maximaal en zelfs dan brengt het scherm al voldoende helderheid om alles duidelijk te zien. Aan het contrast heb ik ook niet gesleuteld, want ik hou van diepe kleuren en dat is precies wat deze monitor out-of-the-box biedt.

Ook op dit punt dus een zeer goed.

Ghosting
Hier kan ik kort over zijn, want ghosting heb ik niet waar kunnen nemen. Ik vraag me ook af hoe "van deze tijd" dit punt nog is, want ik zie dit eigenlijk nooit meer op schermen en televisies van dit moment. Het kan natuurlijk ook aan mij liggen. Wat ik echter nog niet getest heb, en dat zal ik snel doen, is het afspelen van een snelle actiefilm in HD kwaliteit (blu-ray) via mijn PlayStation. Wellicht merk ik dan iets op, maar ik vermoed het niet.

Pixeldefecten
De reden dat ik hier een goed heb gegeven, is vrij eenvoudig. Het eerste model van dit scherm heb ik dezelfde avond nog omgeruild i.v.m. 2 dode pixels midden in het scherm. Gelukkig heb ik een nieuwe mee gekregen en daarin zijn geen dode pixels te bekennen.

Je zou toch denken dat ze tegenwoordig wel kunnen produceren zonder pixel defecten, maar helaas is dit dus nog steeds een punt van aandacht bij LCD monitoren en TV's, want het komt nog geregeld voor. Ook in laptop schermen zie ik regelmatig dode pixels (in mijn eigen EliteBook 8530P van de zaak ook bijvoorbeeld).

Gelukkig doet de Mediamarkt niet moeilijk op dit vlak, en kon ik het scherm dus gewoon omruilen. Aangezien het tweede model geen pixel defecten heeft, heb ik hier dus een goed gegeven.

Bouwkwaliteit
De bouwkwaliteit van deze monitor is uitstekend. Het scherm voelt robuust aan, staat stevig op zijn poot en wiebelt dus ook niet eenvoudig. Bij andere monitoren heb ik wel eens meegemaakt dat zelfs het tikken op een toetsenbord voldoende was om het scherm te doen wiebelen. De afwerking en vormgeving bespreek ik hieronder apart en daarin is de beoordeling van de bouwkwaliteit meegenomen.

Afwerking & vormgeving
Dan wat meer over de afwerking van het scherm. Dit was een van de dingen waarom ik voor dit scherm heb gekozen, naast de aanwezigheid van een HDMI aansluiting. In eerste instantie wilde ik niet meer dan €180 uitgeven aan een nieuwe monitor, maar toen ik dit scherm zag, was ik eigenlijk meteen verkocht (en dus heb ik hem gekocht).

Het scherm ziet er subliem uit. Een mooier scherm heb ik eigenlijk niet eerder gezien. De poot alleen al is mooi. Deze is van doorzichtig plastic en lijkt daardoor net echt glas. Ook de rand van het scherm is met ditzelfde doorzichtige plastic uitgerust. Dit randje steekt iets buiten de zwarte randen uit en zorgt voor een extra mooi effect.

Naast deze mooie afwerking, vind ik de verwerking van touch knoppen in het scherm ook een extra mooi effect geven. Hierdoor zie je geen uitstekende knoppen op je monitor, maar zie je enkel rode lichtjes van de plekken waar je in de rand de monitor mee kunt bedienen. Gebruik je die knoppen niet, gaat na enkele seconden van al deze knoppen het lampje uit, behalve van de power knop. Zodra je naast de power knop drukt, gaan de lampjes weer netjes branden, zodat je ziet waar je moet zijn.

Niets dan lof hierover!

Het enige nadeel, en daarom krijgt dit onderdeel een goed i.p.v. een zeer goed, is het feit dat de monitor heel veel stof aantrekt op de randen. Dit is een groot minpunt. Iedere avond voor ik de monitor gebruik, stof ik de randen dan ook af.

Prijs
Wat betreft de prijs van het scherm. Ik kan hierover niet klagen. Voor de €249,- die ik heb betaald voor het scherm, vind ik dat ik een enorm mooi scherm op mijn bureau heb staan. Ook al wilde ik eigenlijk maar €180,- uitgeven aan een nieuwe scherm, vond ik dit scherm zo mooi (op alle vlakken), dat ik toch over mijn eigen budget ben gegaan.

Foto's
Helaas kan ik geen goede/mooie foto's nemen van het scherm, omdat ik geen fototoestel meer heb. Daarnaast heb ik een E71 als telefoon en die maakt helemaal geen mooie foto's. Zou ik dergelijke foto's plaatsen, zou dat het scherm niet ten goede doen.

Heb jij ook een Samsung Syncmaster P2470H Zwart?

Ik heb nu sinds 3 dagen deze monitor en hij bevalt me uitstekend. De Full HD 16:9 verhouding bied alles wat ik van een monitor kan vragen. Daarnaast is het scherm prachtig afgewerkt. Wat bovenstaande al heeft gezegd is dat hij wel een stofmagneet is.
Minpunt het beeld reflecteerd in de zijranden die naar voren staan je ziet beeld reflectie dus in de afbouw van de rand.

Omdat dit scherm meer bling bling afgebouwd is vond ik het vrij storend op het natuurlijk strak scherm.

Scherm heb ik inmiddels van de hand gedaan.
Ik heb overigens 2 verschillende Samsung Schermen vandaar ik deze Afwijking duidelijk opmerkte.

ps. De bijgeleverde monitor Kabel was alleen een vga kabel :X , waar is de DVI en/of Hdmi kabel ! Ook een afknappertje :?

[Reactie gewijzigd door A2I op 23 juli 2024 10:44]

Ik heb dit monitor nu een zon 6 maanden en ik ben er erg tevreden over. De monitor heb ik bij de mediamarkt gehaald voor € 230,- dus met een aftrek van 20 euro wat mooi meegnomen was :)

Het eerste wat mij opviel wat ik ook gelijk jammer vond was dat er geen dvi kabel bij zat. Ik bedoel kom op, je koopt een 24" monitor met Full HD en je krijgt er geen dvi kabel bij :?
Zelf heb ik mijn monitor met een hdmi kabel aan de computer aangesloten.

HD films kijken is prachtig met dit scherm! kleuren zijn verbluffend en de grootte van het scherm maakt het ook compleet. Dat is ook een van de redenen dat ik voor dit scherm gekozen heb en natuurlijk voor het design. Er stonden een paar showmodellen in de winkel, maar de Samsung sprak mij gelijk aan. ik was aan het twijvelen tussen een Samsung of een Acer. Maar Samsung had een mooier beeldkwaliteit naar mijn mening, en heeft een betere reputatie kwa beeldschermen. En ik ben er nog steeds tevreden mee :D

Zoals hier boven is aangegeven trekt dit scherm inderdaad veel stof aan helaas, maar dat vind ik persoonlijk niet zo'n ramp:P een doekje er over heen vegen en het stof is weg.
Waar je wel aan moet wennen is de weerkaatsing aan de zijranden die naar voren staan, je ziet dus een spiegelbeeld van wat er op je beelscherm staat in de randen. Opzich vond ik het wel wat hebben, maar meningen verschillen.

Wat mij ook verbaasde was dat de aan en uit knoppen wat met een touchbediening moest worden bediend goed reageren! Een rustige aanraking op de aan knop, en het scherm gaat aan.

Verder vind ik het een super scherm, heb er geen problemen mee gehad :) En een mooie design wat we van Samsung gewend zijn :D
Anoniem: 300837 1 juni 2010 19:00
Stofprobleem heb ik ook wel last van, maar voor de rest SUPER monitor voor deze prijs!
Aardige review. 3 sterren. Wellicht is het ontbreken van een 1920x1200 resolutie een nadeel voor een aantal mensen die daardoor deze monitor juist niet aanschaffen (waaronder ik zelf). Zou toch proberen om wat persoonlijke foto's te kunnen maken, geeft altijd een indruk weer hoe hij in het echt eruit ziet uiterlijk/grootte/kleur/stand etc.
Heb hem ook al enkele maanden...nog geen nadelen gevonden buiten het feit dat hij idd niet in hoogte verstelbaar is en een stofmagneet is....verder super monitor
ik heb deze ook, en ik heb een probleem gehad met de touch knoppen.

op een gegeven moment flipte deze compleet en reageerde ze verder niet op mijn aanraking (shit lijkt mijn vriendin wel 8)7 )

heb contact opgenomen met samsung nl, die wisten mij te melden dat de firmware van het beeldscherm dan naar zn grootje was en dat ie opgestuurd moest worden. (kan helaas niet met mn vriendin :P)

vind het jammer dat ze dan niet uitleggen hoe je zelf die firmware kunt installeren, scheelt dat je 3 weken je scherm kwijt bent.

heb wel netjes een leenscherm gekregen (23", dus geen karig gedoe) en 3 weken later had ik weer netjes mijn scherm terug.

mochten mensen er problemen mee hebben, gewoon even bellen, het is even zoeken en zeuren, maar het wel waard :)

verder een top scherm, nooit geen problemen mee gehad en gewoon sexy