de Realme X2 Pro is een telefoon met top tier spec voor een goede prijs
Pluspunten
voelt goed in de hand
snel opgeladen
gezichtsherkenning werkt snel
Vingerafdrukscanner is snel
super amoled
90 hz
groot (niet geschikt voor kleine handen)
Minpunten
is aan de zware kant
alleen te koop op hun eigen site
inleiding
ik gebruik de X2 pro nu meer dan een week, dit is mijn ervaring dat ik tijdens mijn dagelijks gebruik ben tegen gekomen.
Realme is een dochter bedrijf van China-based BBK Electronics Corporation dat ook de eigenaar is van OnePlus en Vivo
wat zit er in de door
• 1x Realme X2 pro Blauw
• 1x EU 50 watt adapter
• 1x beschermhoes
• 1x screen protector (is all geplakt op de telefoon)
• 1x usb C oplaadkabel
• 2 x Documentatie
• 1 x Sim-tray pin
accu duur en laad tijd
de accu heeft houd het met mijn gebruik 2 dagen uit voordat ik hem weer aan de lader moet stoppen.
van 0% nar 100% opladen duur ongeveer 35 min, als je de telefoon 10 minuten aan de lader zet is de telefoon 40% opgeladen.
bouw kwaliteit
de telefoon is gemaakt van glas en metaal
het scherm is gemaakt van gorilla glas 5
de achterkant is gemaakt van gorilla glas 6
door dat de telefoon een glazen achterkant heeft zijn vinger vegen snel zichtbaar, en de telefoon is glad in de hand.
daarvoor raad ik wel aan om een case te gebruiken voor wat extra grip.
kleur en opslag opties
de X2 pro is in 2 verschillende kleuren te krijgen: neptune blue of lunar white.
voor de opslag zijn er 3 verschillende opties
6GB ram, 64GB UFS 2.1 ROM
8GB ram, 128GB UFS 3.0 ROM
12GB ram, 265GB UFS 3.0 ROM
geluid
de telefoon heeft een stereo speaker, de speakers klinken redelijk goed.
de 3.5mm uitgang (plus punt) levert prima geluid.
conclusie
voordelen
de realme x2 pro is een prima toestel voor de prijs, het heeft top tier specs en een 90hz super AMOLED en is snel opgeladen
nadelen
de telefoon is aan de zware kant 199 gram, maar met de case weegt de telefoon 222 gram.
wat er met de levens duur van de batterij gebeurt na enige tijd gebruik te maken van de 50W lader.
de telefoon is voor op het moment van schrijven alleen te kopen op de site van realme zelf. (zie dit zelf niet als nadeel)
Ik ben heel tevreden over mijn Realme X2 pro. Het duurde even voor ik alle instellingen onder de knie had, maar ik zit nog met één probleem dat ik niet opgelost krijg. Op mijn vorig androidtoestel werkte ik met twee gebruikers. Foto's nam ik op reis met mijn tweede gebruiker omdat die onmiddellijk op mijn reisblog werden gepost en ik wilde niet dat mijn naam daarbij verscheen. Nu vind ik niet hoe ik twee gebruikers kan instellen op mijn Realme. Op mijn vorig toestel swipte ik met twee vingers van boven naar beneden op het startscherm en daar kon ik de gebruiker selecteren. Ik kan wel swipen op de Realme, maar zie geen kans om een andere gebruiker te kiezen. Iemand een idee?
hallo, ben van plan om de realme x2 pro aan te schaffen.
heb jij last van de groene waas in het scherm zoals de oneplus modellen?
bevalt hij nog?
waar gekocht? en mocht er iets met je toestel zijn waar kun je dan terecht? en via fb ook een groep waar je vragen aan kunt stellen?
Ik heb geen laat van een groene waas in me scherm.
Het toestel bevalt me uitstekend. Ik kan nog steeds met gemak 2 dagen halen met mijn gebruik, en als ik moet gaan laden kost het me maar een half uurtje met de bijgeleverde oplader.
Op het moment dat ik hem kocht kon ik hem allen via realme EU bestellen. Was binnen 3 dagen geleverd.
Voor zover ik weet kun je gewoon mailtjes naar ze sturen met vragen of problemen. Ik heb zelf nog geen problemen gehad, dus weet het niet zeker.
ik weet het niet zeker, gebruik het zelf niet.
maar heb een artikel gevonden waar word gezegd dat het wel word ondersteunt
linkje naar het artikel https://forum.xda-develop.../aptx-hd-support-t4006485
hoop dat je hier wat aan hebt
voor wat ik zelf heb gemerkt in de 5 maanden dat ik de telefoon heb is, dat de batterijlevensduur niet verkort is, ik gebruik de originele lader met kabel.
met mijn gebruik haal ik 2 tot 3 dagen op een batterijlading, de scherm tijd is tussen de 6 en 7 uur. dit kan verschillen per persoon,