TCL 50EP640 Zwart Review

15 december 2019, laatste update op 15 december 2019, 2.625 views Rapporteer

Goedkope tv met android tv 9. Plastic uitstraling maar voor deze prijs kun je niets anders verwachten. Beeldkwaliteit na handmatige calibratie goed.
Opstarten duurt vrij lang 30-45 seconden.

Pluspunten

• Prijs
  • Android tv 9

Minpunten

• Opstarten duur lang
  • Updates ?

TCL 43 EP640 gekocht voor 299 euro via amazon.de
Grote dan 43 inch kreeg ik niet geleverd via amazon.
voor de slaapkamer echter voldoende.

Kwaliteit.

Voor 299 euro kun je geen hoge kwaliteit verwachten. D.w.z de tv is plastic, voelt ook zo aan ziet er verder goed uit. Voetjes moet je zelf erop schrieven, ook hier geen metalen voetjes maar goedkoop plastic met 2 schroefjes.

Beeldkwaliteit.

De tv heeft veel instelmogelijkheden. Uiteindelijk heb ik laptop aan het scherm gehangen, paar testbeelden zwart/wit voor contrast wit en zwart punt. Wat kleuren beelden rood groen blauw, geel magenta met daarin blokjes en % van 80 naar 99%. Blauw en rood kreeg ik tot 97% nog optimaal dus helemaal perfect was het niet.
Na calibratie zijn de kleuren echter mooi constant. Dynamisch contrast bijv uit, bij begin instellingen te veel contrast waardoor alles overbelicht was. Na calibratie mooie neutrale kleuren die toch een stuk kleurrijker waren dan de oude tv.
Voor 300 euro na calibratie op zich niet verkeerd. Je moet deze prijsklasse ook niet vergelijken met 1000 euro 43 inch. Neemt niet weg dat je met goede calibratie veel meer uit je scherm kan halen. Al met al 30-45 min bezig geweest.

Smart tv.

Voor 300 euro was dit de goedkoopste smart tv met android 9. Heb nog naar amazon versie gekeken (Grundig fire) maar uiteindelijk was de tcl goedkoper en zit ik niet aan amazon vast.
Netflix is voorgeinstalleerd. Werkt op zich goed hoewel 1 aflevering van de crown bleef het beeld eerst hangen, ging daarna zonder geluid door. Stop er herstarten zorgde voor een foutmelding. TV uit en aan en weer hetzelfde probleem bij dezelfde serie. Deel later en andere netflix content geen problemen meer gehad.
Veiligheidsupdates android zijn van begin 2019 en in dec 2019 dus nog geen updates. Denk ook niet dat we zoals bij veel tv's updates kunnen verwachten. Voordeel is wel dat de netflix apps onder android netjes geupdate worden.
Smart tv gedeelte is niet extreem snel dus soms even seconde geduld. Wederom voor 300 euro mag je ook niet heel veel verwachten.
Groot nadeel is dat het 30-45 seconden duurt voordat de tv opgestart is. Even snel inschakelen gaat dus niet.

Afstandsbediening heeft een netflix knop. Zou mooi geweest zijn als deze verlicht zou zijn maar in deze prijsklasse kun je dat niet verwachten.
Chromocast ingebouwd en met apps of google home kun je verbinding maken met deze tv.

Conclusie.

Voor 300 euro is dit een koopje voor een tv met android 9.
Leuk voor in de slaapkamer.
Na handmatige beeldcalibratie goed scherp en kleurrijk beeld.
Qua prijs prestatie heb ik geen betere keuze kunnen vinden.
Amazon.de verkoopt deze voor 299 euro (dec 2019) en voor die prijs heb ik hem nergens anders kunnen vinden, in NL stukken hoger als deze al te vinden was.

Heb jij ook een TCL 50EP640 Zwart?

Aanrader dus als je heel weinig tv kijkt, maar voornamelijk films en tv-series?
Ik heb nu een (oude) dure 1080p smart-tv met nog 3d functie. Ik gebruik het smart gedeelte en de 3d functie vrijwel nooit. Dus aan een simpele monitor zou ik genoeg hebben, maar ja. 50 of 55 inch monitor is niet te betalen, simpele tv is dat wel.
Wat is weinig. Staat bij ons op de slaapkamer dus misschien 1-2 uurtjes per dag ?

Op zicht voor in de woonkamer zou het ook kunnen, het is maar net wat je verwacht en hoeveel je wil uitgeven.
Heb je input lag kunnen ervaren?
Geen idee gebruik hem puur als tv en heb er verder xbox of ps op aangesloten.