MSI GeForce RTX 2080 Sea Hawk X Review

11 december 2019, laatste update op 12 december 2019, 524 views Rapporteer
Product gekocht 0

kaart gekocht ivm vorige nvidia kaart (1080) voortijdig stuk ging ivm slechte bouwkwaliteit inno3d.
De 2080, ook met water cooling. In benchmarks extreem goed. In games, echt gebruik, micro stuttering en ronduit traag. oorzaak, driver nvidia downclock de GPU ivm teveel rma's (google maar is op).

Pluspunten

• Goede cooling
  • Stil
  • benchmark king

Minpunten

• nvidia driver downclock
  • onbruikbaar in games
  • alleen king in benchmarks

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Nadat voorgaande 1080 razensnel stuk ging. Nieuwere nog duurderde kaart gekocht.
Kaart in het kort, de MSI waterkoeling voelt wat goedkoop, maar werkt wel perfect. in benchmarks klokt de gpu wel naar ingestelde boost snelheid(2060Mhz) en houdt deze goed vast. kaart blijft met gemak onder 60 graden. Door me fan-profile blijft deze bij mij onder 54 graden onder 100% load.

In games is GPU continu aan het downclocken met gevolg dat actiegames/racegames, first person shooters niet mogelijk zijn om goed te spelen. Wanneer in enkel geval GPU zich "vergist" heb ik 35% tot 60% hogere FPS in game.

Probleem met deze kaart zit h'm in GPU/Driver die gpu downclocked (en performance mode always helpt niets!). Kaart geeft dezelfde game ervaring als een oude amd 390x(van vroegah!).
Het is gewoon jammer, want de kaart en GPU zijn echt heel heel goed. Maar de driver blokkeert je het te mogen gebruiken. Misschien wordt ooit opgelost, maar issue is al meer dan jaar bekent bij nvidia. Ik heb er geen vertrouwen meer in en ga op den duur een AMD videokaart kopen.

Update 2019-12-12: Via google gevonden hoe je via MSI afterburner GPU clock kan locken. Werkt vrij goed, maar nog downclocked iets maar vergeleken met voorheen grote verbetering. Je moet alleen wel met de hand elke keer voordat je game in gaat via MSI profiel met gelockde snelheid kiezen. Wanneer je klaar bent weer terug om in windows desktop niet onnodig energie te verstoken. Het blijft frustrerend dat niet gewoon normaal werkt met de nvidia driver.

Heb jij ook een MSI GeForce RTX 2080 Sea Hawk X?

Hoezo dezelfde ervaring als de 390x? Die liep hier als een zonnetje.
390x is een prima kaart. Maar tegenover kaart die 4+ jaar nieuwere technologie is, zou een rtx 2080 gehakt moeten maken van een 390x; zonder gebruik te maken van 3rd party tooling en handmatig ingrijpen.

Ik heb zelf ook 390x gehad, werkte goed. Maar als verwarming werkte ie ook goed. Ik heb er nog best lang mee gedaan.

[Reactie gewijzigd door basb op 23 juli 2024 16:36]

Oke, juist, ik dacht dat de kaart games niet wou draaien zonder allerlei problemen. Ik had de koelpasta van de 390x aangepast, dat scheelde nog een hoop, maar de VRM's werden vooral warm.