Deze NAS heb ik nu een maand of 6. Mijn bestelling bij Informatique werd vlot en goed afgehandeld. Meteen vijf schijven besteld van 1,5 TB elk. Samen levert dat in RAID-5 een netto capaciteit van een kleine 6 TB.
Plaatsen van de schijven ging vlot. Alle benodigdheden worden meegeleverd, slechts een schroevendraaier is nodig.
Na opstarten van de NAS is het eigenlijk een kwestie van aanwijzingen volgen. Voor de 'newbie' is voldoende ondersteuning op de website van QNAP.
Ik heb vrij snel een volledige installatie van APACHE gedaan, een share voor mijn Linux (Ubuntu) systemen en verschillende backup mogelijkheden voor een paar Windows systeempjes gemaakt.
Verschillende file-systemen worden door elkaar heen ondersteund. Mounten op Linux en...
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 25 juli 2024 04:01]
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 25 juli 2024 04:01]
Huh? Heb je hier een bron voor? Het ding zal vast een eigen linux variant draaien. Ik heb zelf een TS119 (arm) naar Debian geflasht juist omdat ik niet zo blij was met de gelimiteerde linux omgeving. Het is natuurlijk ook vrij eenvoudig te testen door bijvoorbeeld eens een apt-get update te doen.Van binnen draait het allemaal op Debian.