Logitech Circle 2 met draad Review

9 december 2019, laatste update op 28 juli 2020, 2.247 views Rapporteer

Prima camera voor buiten met HomeKit Secure Video ondersteuning. Goede beelden, snelle berichtgeving bij detectie. Wel afhankelijk van je WiFi netwerk. [s]Nu nog als beta software.. fine tuning is nog noodzakelijk.[/s]

Update: HomeKit 14 is een grote update. Bewegings zones zijn daarmee wel instelbaar en tevens gezichtsherkenning.

Pluspunten

• HomeKit Secure Video
  • Prima camera voor buiten met 180 graden zicht.
  • Hoge kwaliteit beelden, water/vocht bestendig.
  • Geen basisstation nodig
  • Bewegingszones en gezichtsherkenning mogelijk met iOS 14
  • Automations mogelijk ism Bewegingssensor en Lichtsensor camera

Minpunten

• Geen Logitech software meer mogelijk indien gebruik Homekit Secure Video
  • Vaste USB kabel aan camera kan problemen geven bij installatie
  • Kwaliteit beelden afhankelijk van WiFi netwerk

Logitech Circle 2 bewakingscamera met HomeKit Secure Video. Aangezien over dit specifieke onderwerp mbt deze camera nog geen review is, bij deze. Dit is trouwens mijn eerste review op tweakers ooit, dus feedback is welkom. ;)

Sinds de bekendmaking van het feit dat de Logitech Circle 2 HomeKit Secure Video (HSV) van Apple gaat ondersteunen, met een schuin oog deze camera in de gaten gehouden. Wel nog als beta software vanuit Logitech, maar desalniettemin interessant voor mijzelf.

Aangezien ik niet wil dat camera beelden zonder encryptie online op een server ergens worden opgeslagen. Natuurlijk is Apple ook geen heilige, maar toch heb ik daar meer vertrouwen in dan in Logitech. Tevens vind de verwerking van de beelden lokaal op een Apple TV/HomePod plaats. Deze is dus wel noodzakelijk hiervoor.

Daarnaast is deze nodig om extern verbinding met HomeKit te kunnen maken. Hierna worden de beelden na encryptie in mijn iCloud opgeslagen, zonder dat dit opslagruimte kost. Wel is hiervoor een 200 Gb iCloud (1 camera beelden opslag) of een 2 Tb abonnement nodig (5 camera’s beelden opslag). Dus dit betreft wel een extra kostenpost mocht je dit nog niet hebben.https://tweakers.net/i/ugpWGZWz99eCvGRvIx4R_iNLhQA=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/176527/1IEls7NaROT2AwoDHLQMNY9Lngkf1vFlkHQLctJPpmOLcU4bX2?f=620xauto

Twee weken geleden met Black Friday bij een bekende blauw-oranje online winkel gekocht. De Logitech Circle 2 heb ik direct bij aanschaf omgezet naar (beta) HomeKit Secure Video. Helaas is het daardoor niet meer mogelijk om gebruik te maken van de Logitech software. Updates zijn wel nog mogelijk, maar het instellen van zones (wanneer wel of niet op te nemen) is niet meer mogelijk. (Wel met iOS 14 en tvOS 14)

Ook geen 30 sec of 1 minuut samenvatting zoals mogelijk via Logitech. Voordeel is wel dat je in kunt stellen of de camera de beelden opslaat bij detectie van een mens, dier of auto (of allemaal tegelijk). https://tweakers.net/i/dz93OwHcU9DtAl86AM8I5UAAOow=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/176527/1IEls73KAputCkHbE38vG10pdke0vGfqfam0HR74fUjC653Cd3?f=620xauto Nadeel is dus dat er geen zones ingesteld kunnen worden, bij mij normaal geen probleem. Echter ’s avonds als de gordijnen nog open zijn en de lampen zijn aan dan worden er opnames gemaakt als iemand langs de tuin deuren binnen loopt.. Nu met iOS 14 en tvOS 14 wel.

Prima camera voor buiten plaatsing. Bij mij hangt hij onder de overkapping, dus waterbestendigheid is niet direct een issue. Vocht bestendigheid is wel belangrijk. Dankzij 180 graden zicht kan ik nu drie tuin deuren in de gaten houden. Het beeld tijdens nacht zicht (infrarood) mocht beter zijn als ik de tuinverlichting aan heb. (Voor mij persoonlijk veiliger).https://tweakers.net/i/ugpWGZWz99eCvGRvIx4R_iNLhQA=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/176527/1IEls7NaROT2AwoDHLQMNY9Lngkf1vFlkHQLctJPpmOLcU4bX2?f=620xauto

Nadeel tijdens het ophangen is de vaste usb A kabel aan de camera zelf. Deze is niet demontabel, waardoor het niet makkelijk is de kabel door een dikke muur heen aan te brengen. Misschien via de extension kit wel, dat weet ik zo direct niet. Gelukkig voor mijzelf nu niet belangrijk, maar mocht ik op een andere locatie dezelfde camera willen ophangen, dan vormt dit voor mij een wel uitdaging. Een USB C kabel aansluiting zou al veel schelen denk ik zo.

Al met al een prima aankoop al zeg ik het zelf. Mocht je perse gebruik willen maken van HomeKit Secure Video dan is dit een ideale buiten camera daarvoor.

Aanvullende foto’s mbt de software HomeKit Secure Video staan hieronder

Update (23-06-2020)
Gisteren is iOS 14 en tvOS 14 bekend gemaakt. Via een developers account heb ik de beta inmiddels op zowel de Apple TV 4K als de iPhone X aan het draaien.

Hiermee is het mogelijk om bewegingszones in te stellen. Ideaal, wel enkel met camera’s die HomeKit Secure Video opnemen. (Nadeel) Maar dit werkt wel prima. Zeker bij een oprit of voortuin waar veel bewegingen op straat gebeuren. Waarvan je niet iedere keer een opgenomen clip of melding van wilt krijgen. Met deze update vervalt eerder genoemd nadeel voor mij.

Tevens maakt deze update gezichtsherkenning mogelijk. In deze beta werkt het nog niet, maar zoals ik het begrijp vind de AI verwerking hiervan plaats op de Apple TV. Op basis van de namen die je toevoegt aan personen in je foto bibliotheek, neemt de camera deze over bij herkenning van het gezicht van die betreffende persoon. Zodat je deze naam bij een melding te zien/horen krijgt. Bijvoorbeeld: Jan is thuis. Helaas werken de gezichtsherkenning en bewegingszones enkel met HSV enabled camera’s.

Het mooie is dat behalve iOS ook tvOS een update hiervoor heeft gekregen. Nu is het ook mogelijk om een camera op je tv zichtbaar te krijgen. Dit kon al via de HomeCam app van een externe ontwikkelaar. Maar het is ook mogelijk dat het camera beeld naar voren toe komt als je Netflix of via Plex aan het kijken bent. Ideaal voor een voordeur bel camera bijvoorbeeld.

Al met al een mooie update. Die deze camera’s en het onderliggende framework echt nodig had. Persoonlijk ga ik nu kijken voor een HSV camera bij de oprit. Zodat zowel de voordeur als de garagedeur als de oprit in de gaten kan worden gehouden. Nu de bewegingszones kunnen worden ingesteld lijkt me dit perfect.

Onderaan zijn nog enkele screenshots van iOS 14 en tvOS 14 toegevoegd.

Update (09-07-2020)
Vorige week alle spots onder de overkapping vervangen voor Philips Hue spots. Naast dat deze met een Philips Hue smart button eenvoudig en snel te bedienen zijn. Daarnaast zijn deze schakelbaar via HomeKit. Dus via Home+ een automatisering aangemaakt dat zodra het nacht is en de camera beweging detecteert alle spots op 50 % aan gaan voor een tijdsduur van 5 minuten.

Heb jij ook een Logitech Circle 2 met draad?

Een mooie ontwikkeling echter lees ik dat je dan afhankelijk bent van een icloud abbonement van minimaal 200GB, klopt dit?
Tevens zou het ook nog mogelijk zijn om de firmware terug te zetten naar een firmware die geen homekit ondersteuning bied maar daarvoor moet je dan contact opnemen met Logitech customer support.
Returning the camera back to work with the Circle app
In order to return the camera back to working with the circle app, you will need to contact Logitech Customer Support.

NOTE: The camera will need to be re-setup and it will no longer support HomeKit secure video.
@DWattel klopt helemaal wat je typt. Zoals in de review staat heb je minimaal een 200 GB iCloud abonnement nodig voor 1 camera en een 2 TB iCloud abonnement voor 5 camera’s. In mijn geval had ik al een 200 GB abbo dus die meer kosten voor 1 camera had ik niet.

Mbt tot backroll naar een oudere firmware gaat dit inderdaad via de Logitech klantenservice. Dus dat is wel een dingetje als je het enkel eens wil uitproberen. Voor mezelf was de keuze makkelijk maar dat ben ik. N=1 in dit geval.

Ik hoop enkel dat ik met de review de zijde van HomeKit secure video in samenwerking met de Logitech Circle 2 duidelijker heb kunnen maken. Aangezien hier nog niet veel reviews over zijn, leek me dat wel van toegevoegde waarde.
Hoeveel abo’s heb je tegenwoordig nodig als tweaker. Wat een Bullshit met een dergelijk cloud abo. Mensen blijf hier verre van. Je bent een tweaker of je bent het niet. Overal moet maar geld aan verdiend worden omdat een bedrijf (lees: aandeelhouders) heeft/hebben bedacht dat het signaal de cloud in moet. Belachelijk. Het is een beetje als met auto rijden. Dan ga je toch ook het liefst van a naar b en niet van a naar z naar f naar b. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de avg. Wat een achteruitgang dergelijke camera’s.
Ik denk dat het antwoord is: Het liefst zo min mogelijk abonnementen, maar daarom vermoed ik ook dat deze camera niks voor jou is.

Maar ik zou mezelf ook nooit een volwaardige tweaker noemen ;) Ik rijd vaak ook cabrio, dus niet direct van a naar b, maar het liefste via c, d en f. }>

Mijn tip is dan ook om te gaan kijken naar (POE) camera’s met eigen opslag. Daar zijn tenslotte meer dan genoeg merken voorhanden van.

Ik hoop het enkel inzichtelijker voor degenen die wel geïnteresseerd zijn in deze camera ism HomeKit secure video. (Meest secure opslag zal altijd eigen opslag blijven, zonder verbonden te zijn aan het internet). Dat even terzijde.
bedoelde het niet lullig hoor. Ik merk alleen dat er overal abo's bij moeten worden afgesloten en je niet eens weet waar je data staat opgeslagen (AVG- verantwoord ja/nee). Voorbeelden: GoPro Plus, Ring, Nest, Eneco Toon, enz.
Als je niet alert bent loop je leeg op de abo's die nodig zijn om het product volledig te kunnen gebruiken. Zie het een beetje als dat je van huis weggaat en de Kilowatts gewoon door blijven lopen. Dat had je vroeger niet met een peertje aan het plafond en een dompelaar om het water te verwarmen ;-)
Inderdaad niets voor mij deze camera ;-) Knutsel liever met een RPI Zero met camera icm met bijv. motionEYE. Ziet er verder wel heel compleet uit maar daar betaal je dan ook voor