Lenovo ThinkCentre M720 Tiny (10T7004BMH) Review

9 december 2019, laatste update op 9 december 2019, 978 views Rapporteer

Een uitstekende mini-PC die ik voor 389 euro heb kunnen kopen (ik noem het een "black friday" deal, de winkel noemde het een "pricing error"). Draait prima Ubuntu 18.04. Jammer dat je er Windows moest bijnemen (en dan gewoon niet gebruiken).

Pluspunten

• compact en krachtig
  • komt wel eens te koop voor een goeie prijs
  • draait Ubuntu 18.04 erg goed

Minpunten

• meestel en op de meeste plekken nogal duur
  • niet te verkrijgen zonder Windows
  • alleen usb (2, 3, C) aansluitingen, geen eSata of iets dergelijks

Heb deze november 2019 kunnen kopen voor 389 euro. Het loont echt om de "sterkste prijsdalers" op Tweakers' Pricewatch in de gaten te houden.
Was zogenaamd een "pricing error" (bij Paradigit) maar mij leek het eerder een goede "black friday" deal en ik beschouw deze deal dan ook niet als een foute prijs.
Dit is een krachtige mini PC, en hij draait bij mij Ubuntu 18.04 als een zonnetje.
Er wordt een toetsenbord en muis bijgeleverd die ik niet nodig had, en hij is ook niet leverbaar zonder Windows 10, wat ik niet gebruik. Er wordt helaas niets bijgeleverd om die Windows 10 licentie later alsnog te gaan gebruiken na het verwijderen van Windows.
Via USB3 aangesloten externe hard-disks doen het prima, zodat dit apparaat een goede thuis-server is geworden.
Helaas lukt het (mij) niet om iets anders in het interne sata slot te prikken dan de 256GB ssd die er standaard zit (met normale sata aansluiting en "hardisk behuizing"). Met iets anders wil het apparaat niet meer opstarten.
Het apparaat is (bij mijn lichte gebruik) fluisterstil. Kan het in een woonkamer of kantoor prima doen.
Ik zou dit apparaat zonder Windows, keyboard en muis ook best goed gevonden hebben voor 389 euro. Voor de meer normale prijzen waarvoor dit te koop is steekt deze mini-pc niet boven het maaiveld uit (misschien ben ik gewoon in het algemeen te optimistisch over te verwachten prijs/prestaties).
Over betrouwbaarheid en ondersteuning valt bij een nog nieuw apparaat nog niet veel te zeggen.

Heb jij ook een Lenovo ThinkCentre M720 Tiny (10T7004BMH)?