Samsung Galaxy Note 10 256GB Zwart Review
8 december 2019, laatste update op 26 mei 2020, 1.095 views
Rapporteer
Product gekocht
Goed, rap toestel met prima camera, heerlijk scherm maar ook met een aantal concessies. Ongelooflijke prijs/kwaliteit ratio (maar waarschijnlijk ben ik een van de weinigen die m voor 550€ heeft kunnen kopen).
Pluspunten
- Goede camera
- Bijzonder helder scherm
- S-pen als camera afstandsbediening
Minpunten
- Geen SD kaart (wel 256GB standaard)
- Geen hartslag sensor
Ik had deze telefoon al een tijdje op het oog maar had uiteindelijk besloten om toch nog een jaartje te wachten in de hoop dat de volgende generatie Samsung telefoon camera's eindelijk een inhaalslag maakt. Toen kreeg ik een bericht van een vriend dat dit toestel voor A$888 (Australische dollar ~ 550€) te koop was op black Friday. Tja, zo'n koopje kon ik echt niet laten liggen.
Vergeleken met mijn vorige toestel (S7 Edge) merk ik hoofdzakelijk 3 verbeteringen: de camera, het scherm en de snelheid.
De groothoeklens maakt is echt de moeite waard, in tegenstelling tot de 2x zoom camera die alleen een gimmick waarde heeft. Het scherm van mijn S7 was prima af te lezen in de zon, maar de note brengt dit echt op een nieuw niveau, waarbij je gewoon foto's kunt bekijken onder de zon. Het scherm heeft een lagere resolutie dan mijn vorige telefoon maar daar kan ik in de praktijk helemaal niks van merken, behalve de soepelheid van de interface misschien. Mooi dat ze nu ook zelf door hebben dat QHD op dit formaat compleet onzinnig en batterij verspilling is.
De vingerafdruk scanner werkt wat minder snel dan gehoopt, hopelijk wordt dit nog beter met software updates. Update Mei 2020: de vingerafdruk scanner werkt eigenlijk wel prima, al was het even wennen in het begin - wellicht hebben een aantal software updates deze verbeterd, maar ik ondervind er eigenlijk geen problemen meer mee.
Verder is het jammer dat dit toestel geen SD kaartjes ondersteunt en ook de hartslag sensor mist. Kleine dingetjes die het perfect hadden gemaakt.