Innr Smart Plug SP 120 (2-pack) Review

Arjan90
4 december 2019, laatste update op 12 december 2019, 2.195 views Product gekocht

Innr Smart Plug SP 120 (2-pack)

Prima stekker in een kleiner huis, in een groter huis niet bruikbaar omdat ze alleen verbonden kunnen worden met de Hue Bridge en niet met het Zigbee Mesh netwerk.

Pluspunten

• Gemakkelijk te installeren
  • Goed in Hue te integreren, mits dichtbij de Bridge (zie nadeel)

Minpunten

• Kan alleen verbinden met Hue Bridge, niet met Zigbee Mesh
  • Niet uit te zetten felblauwe led

3 van 5 sterren (Voldoende)
Update 12/12/2019: Het probleem wat ik ervaar wordt mogelijk veroorzaakt door de Hue Smart Button icm de Innr Smart Plug. Innr onderzoekt het probleem, zie ook het Hue ervaringen topic.

In eerste instantie waren we hartstikke blij met de Innr SP120 om onze kasten met verlichting automatisch te schakelen via het Hue ecosysteem. Gekocht voor het nieuwe huis, maar alvast twee maanden getest in het oude huis. Daar werkte het prima. Echter zijn de Innr SP120 steeds "Niet bereikbaar" in het nieuwe huis nadat we ze hebben geïnstalleerd. Na enig speurwerk online blijkt dat de Innr SP120 weliswaar Hue compatible zijn, maar dat ze geen verbinding maken met het Zigbee Mesh netwerk wat door al je accessoires en lampen wordt opgebouwd. Dit betekent dat ze rechtstreeks gekoppeld zijn aan de Hue Bridge, wat ervoor zorgt dat ze onbruikbaar zijn als je de Hue Bridge verder weg hebt (wat in ons nieuwe huis het geval is). Juist het Zigbee Mesh netwerk zorgt ervoor dat signalen altijd bij de Bridge terechtkomen en vice versa, al dan niet via meerdere lampen en/of accessoires.

Installatie
Gemakkelijk te installeren via de Hue app door naar nieuwe accessoires te zoeken, nadat je de aanknop 5 seconden hebt ingedrukt. Een nieuwe naam geven en een stekkericoon toekennen en je kan hem toewijzen aan een zone of kamer. Dan werkt alles verder zoals je gewend bent!

Gebruiksgemak
Zoals gezegd makkelijk te installeren via de Hue app en daardoor makkelijk aan en uit te zetten met zowel de Hue app als Google Home. Het ledlampje wat ze erin hebben gezet is echter wel erg fel en kan niet uitgezet of gedimd worden, dit vonden wij wel storend in een donkere ruimte op een zichtbare plek. Zoals gezegd moeten ze dichtbij de Bridge geïnstalleerd worden, dat beperkt het gebruiksgemak aanzienlijk voor ons.

Al met al raad ik de Innr SP120 alleen aan als je ze dichtbij de Hue Bridge in het stopcontact doet, of als je bereid bent een extra Hue Bridge te installeren. In die situatie werken ze zoals je verwacht en zul je niet teleurgesteld zijn. Ik verwacht echter dat de Philips Hue stekkers in veel gevallen een beter alternatief zijn omdat ze van Philips zelf zijn en daarmee meer toekomstbestendig zijn.

Heb jij ook een Innr Smart Plug SP 120 (2-pack)?

Anoniem: 1303944 11 december 2019 20:09
Goede review, maar klopt dit wel?

Ze meshen niet in het Zigbee netwerk van de Hue maar bouwen wel een eigen Zigbee mesh toch?
Dat durf ik in alle eerlijkheid niet te zeggen. Desondanks zou je aanvulling dan wel waardevol zijn als je stekkers in de buurt van de Hue Bridge hebt, gezien ze dan met hun eigen netwerk kunnen verbinden. Gezien ze wat goedkoper zijn dan de Hue Smart stekkers, zou dat zeker een optie kunnen zijn.

[Reactie gewijzigd door Arjan90 op 22 juli 2024 18:24]

Geen Zigbee Mesh? Dit is nogal wat. Hoe kan ik controleren of je hierin gelijk hebt? Ik heb 3 INNR SP220, maar gekoppeld aan een Hue Bridge. Geen idee of ik -net als Homey een Z-wave netwerk overzicht geeft- zoiets met de Hue Bridge als Zigbee controller kan zien.

Ik lees behalve jouw review nergens iets over het niet ondersteunen van Zigbee Mesh.
Innr SP220 is natuurlijk sowieso een (iets) ander product, maar ik kan het nu ook niet meer vinden voor de SP120. Ik heb het toen ergens met productspecificaties uitgezocht maar mogelijk is dit inmiddels opgelost. Je kan de SP220 sowieso ook met de Athom verbinden lees ik online.