€ 528,69 bij Reichelt

Netgear Nighthawk AX11000 WiFi Router (RAX200) Review

Sarge78
30 november 2019, laatste update op 30 november 2019, 1.110 views Product gekocht

Netgear Nighthawk AX11000 WiFi Router (RAX200)

Erg teleurgesteld in dit apparaat en helaas gaat hij retour. Jammer voor een router waar je €449,- voor betaald. Geen verbetering van mijn oude AC router, maar wel 3x zo duur. Ben je aan het vergelijken en kun je niet kiezen? Kies de andere.

Pluspunten

• Goed bedacht
  • overzichtelijke GUI

Minpunten

• Traag
  • slecht bereik
  • bijzonder duur

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Ik ben voor dit apparaat gegaan ivm de specs. Ik heb heel lang van alles zitten lezen en bekijken en zitten te twijfelen tussen de Netgear Nighthawk RAX120, de Netgear Nighthawk RAX200 en de ASUS GT-AX11000. Uiteindelijk kon ik maar geen keuze maken en ben ik voor degene gegaan die ik nu, direct in handen kon krijgen en dus af te halen was.

Vannacht tot 04:00 bezig geweest en vandaag weer 3 uur, waaronder een uur met een behulpzame dame van Netgear vanuit de Filipijnen. Deze dame denkt dat de router defect is. De router is echt teleurstellend en doet gewoon niet wat er beloofd wordt. Dit is momenteel echter wel één van de duurste routers op de markt.

2.4 GHz band is echt langzaam. Kom niet verder dan gemiddeld 45 Mbps op een glasvezelverbinding van 200 Mbps down en 300 Mbps up. Wat ik ook doe, meer is daar niet uit te halen. Andere instellingen, resets, updates enz.

Er zijn 2 aparte 5Ghz banden. Ze werken beide op een andere kanalen set en ook frequentie. De ene op de reguliere kanalen is echt slecht. Op 7 meter van de modem vandaan amper normaal bereik. Krijg geen normaal contact met de wifi.
Je kunt bij deze modem echt niets merken van de voordelen die de OFDMA zou moeten hebben.

De 2e 5Ghz band die begint met kanaal 100 is wel echt dik in orde. Goed bereik, snelheid ook overal goed. Maar ja blijft een beetje veel geld voor een "monoband AX" router

Ook na een reset merk je hele rare dingen, zoals het maar niet zichtbaar worden van 1 van de kanalen/banden. Hierdoor weer ontzettend veel tijd kwijt geweest om mijn apparaten te kunnen voorzien van nieuwe wifi gegevens. Jaren geleden ook een keer een Netgear gehad en toen had ik ook van die onverklaarbare bugs die je veel tijd kosten. Ik had beter moeten weten.

Mijn vorige router die ik een keer via iBood had gekocht (Sitecom AC2600 WLR-9500) had een beter bereik en hogere snelheid. Die liet alleen vaak op zich wachten als het druk werd, dus wilde ik een nieuwere AX router (ivm met de OFDMA).
Nu maar de oude terughangen en kijken naar de ASUS. Wachten op andere, betere routers, is niets voor mij ;)

Zonde van mijn tijd, maar wel veel geleerd!

Heb jij ook een Netgear Nighthawk AX11000 WiFi Router (RAX200)?