Ik ben voorlopig nog niet klaar met deze switch, dus een uitgebreidere review volgt nog.
Wees gewaarschuwd: de fans in dit ding zijn enorm luidruchtig. Het zijn Delta Electronics EFB4012VHD-C X02 custom made fans 12 volt geschikt voor 0.28 ampère. De switch heeft fan control dus opzich valt de geluidsproductie wel mee, ware het niet dat ze verschrikkelijk uit balans zijn. Ze lopen letterlijk van de tafel. Dit zorgt voor resonantie in de kast en een ongezond klinkende ratel of getik. Zelfs in de meterkast tegenover mijn slaapkamer heb ik daar geen behoefte aan
Ff vervangen door Noctua NF-A4x20 fans was helaas geen succes. De pin-layout in de molex 22-01-1032 van de Delta Fans zijn anders dan in de molex van Noctua. Een beetje Tweaker fixt dit gewoon, maar dan blijkt dat de fans bij opstarten kort draaien en vervolgens stilvallen. Mijn vermoeden is dat de voltage range voor het bepalen van het toerental verschilt (en het minimum voltage voor de noctua's hoger ligt dan van de Deltas). De switch detecteert waarschijnlijk via de 3e draad (blauw bij de Deltas en geel bij Noctua) dat het toerental te laag is óf een binair onderscheid tussen aan/uit waarbij de rotor dus uit staat (frequention generator VS rotation detector). Het gevolg is dat de switch in error state gaat. Je hebt dus niets aan je dure noctua's.
Gelukkig is er iemand op eBay die je met liefde overpriced fans verkoopt die gegarandeerd magisch werken met deze switch, plug and play! Het zijn gewoon Vapo bearing fans van Sunon (5 euro per stuk bij TME, Mouser etc), maar de verkoper is slim genoeg geweest om het type nummer te verbergen op de foto's. Deze fans hebben dan wel een geschikte molex connector.
Ik heb ervoor gekozen om de Sunon MF-40201VX-1000U-G99 te kopen bij TME. Ik moet dan zelf nog de juiste molex stekkertjes er op zetten. Bij Digi-key.nl (product komt dan uit de VS) kan je een versie met molex 22-01-3037 connector kopen, waarbij je alleen nog de pin lay-out moet veranderen.
Al bij al ben ik aan Noctua fans, Sunon fans, connectoren, krimptang en vooral alle verzendkosten al zoveel geld kwijt, dat ik goedkoper uit zou zijn als ik de Netgear 708 had gekocht.