Honeywell EvoHome Radiatorpakket Wi-Fi OpenTherm Review
28 november 2019, laatste update op 27 november 2020, 797 views
Rapporteer
Product gekocht
Enthousiast dat ik ben over Honeywell Evohome. Een degelijk systeem waarmee je meer comfort in huis realiseert. Èn indien je er bewust mee omgaat, aanzienlijk op het gasverbruik kunt besparen. Hierbij dan ook mijn review.
Pluspunten
- intelligent, flexibel, modulair systeem dat verbluffend eenvoudig is te installeren en te configureren
- werkt óók zonder Internetverbinding
- zelflerend systeem, adaptieve start & stop
- centraal bedieningspaneel, webinterface èn app voor iOS en Android
- meer comfort (elke zone heeft zijn eigen thermostaat)
- energiebesparing mogelijk door alleen die ruimtes te verwarmen waar je op dat moment bent
- bij lege batterijen zijn de thermostaatkranen na het los nemen van de HR92 radiatorregelaars nog met de hand te bedienen (zo zit je niet in de kou)
- bij ongunstige plaatsing van de radiatorregelaars (bijv. achter een gordijn) kan gebruik worden gemaakt van een externe temperatuursensor/thermostaat
Minpunten
- Behoorlijke investering
- HR92 radiatorregelaars zijn niet geheel geruisloos.
Update 24-11-2020
Wij hebben het EvoHome systeem nu ruim 1 jaar in gebruik.
Het systeem werkt erg stabiel en er zijn geen gebreken opgetreden.
De meegeleverde Akaline batterijen zijn nog halfvol.
De verwachting is dan ook dat deze batterijen net wel / net geen 2 jaar meegaan.
Het gasverbruik is mede afhankelijk van de buitentemperatuur.
Graag noem ik dan ook ons gasverbruik van de afgelopen jaren om een idee te krijgen van de gerealiseerde besparing op ons gasverbruik.
Gasverbruik:
2016: 761 m3
2017: 753 m3
2018: 774 m3
2019: 618 m3 *
2020: 439 m3 met nog zo'n 5,5 weken te gaan.
* = (Het jaar dat de thermostatische radiatorkranen zijn geïnstalleerd en EvoHome in gebruik is genomen).
Gebleken is dat met EvoHome een aanzienlijke besparing gerealiseerd wordt terwijl het comfort is verhoogd.
Toelichting op de foto's:
1) Gasverbruik gemeten met de energieverbruiksmanager "Huisbaasje"
2) Radiator met standaard radiatorkraan
3) Dezelfde radiator nu met de Honeywell HR92 radiatorkraan