Silverstone Milo ML06 Review
27 november 2019, laatste update op 27 november 2019, 343 views
Rapporteer
Product gekocht
Er zijn niet veel behuizingen die ~20cm diep zijn waarmee ze in krappe TV meubels passen. De bouwkwaliteit is goed, maar de layout had een stuk beter moeten zijn.
Pluspunten
- Goede afwerking en front panel
- ondiep, past in 'moderne' ondiepe TV meubels
Minpunten
- Optical drive slot eigenlijk onbruikbaar
- 2.5" bay eigenlijk onbruikbaar
3 van 5 sterren (Voldoende)
Sorry, geen foto's, maar duizend woorden zijn samen ongeveer 1 afbeelding toch?
Voor ik begin:
Silverstone heeft een revisie uitgebracht waarbij ze de layout gespiegeld hebben. Het moederbord zit 'links' als je tegen het front panel aankijkt. Ik heb de pre- revisie versie met het moederbord rechts.
De revisie is wel iets handiger als je een PCI-E grafische kaart gebruikt omdat deze dan tegen de linker zijkant van de kast zit en beter kan ademen.
Mijn systeempje
- Ryzen 3200G met onboard gfx
- Asrock B450 ITX bord
- Noctua NH-L12S
- 16GB Corsair LPX 3200mhz
- Corsair SF450 platinum voeding
- M.2 SSD
De voeding is passief gekoeld tot ~140W dus effectief altijd passief met dit gematigde systeem
De Noctua koeler is 70mm hoog en past precies, ook de ventilatiegaten in de behuizing sluiten goed aan met de 120x120mm koeler, dat ademt dus goed.
Hij koelt de 65W TDP processor moeiteloos en met de juiste fan curve onhoorbaar.
Een strakke en stille media computer dus!
Goed
Het is subjectief maar de kast ziet er netjes en minimalistisch uit. De power LED schijnt naar beneden en is niet verblindend. IO zit aan de zijkant, daarvoor is wel wat te zeggen. Geen USB-C, ook niet in de nieuwe versie van de kast voor zover ik weet.
De maten zijn super, de kast past met kabels prima in een ~25cm diep TV meubel, dat is misschien wel het sterkste punt.
Niet goed
In theorie kan je een slot loaded optische drive plaatsen maar dan zit hij precies boven een CPU koeler die dan nog geen 6cm hoog mag zijn. Gevolg is dus een hele kleine koeler die dan ook nog eens niet kan ademen. Je moet dus een externe optische drive aansluiten wil je die Friends DVD box bingen.
De 2.5" drive bay zit aardig dicht op de voeding. SFX-L is uit den boze, en ook mijn 100% modulaire Corsair gewone SFX zou heel krap zijn. Ik heb alleen maar een M.2 gebruikt dus de drive bay gaat bij het oud ijzer.
Het top paneel wordt echter deels door de 2.5: bay op z'n plek gehouden. Zonder 2.5" bay sluit het top paneel dus iets minder mooi aan die kant van de behuizing. Eigenlijk onzichtbaar, maar wel een matig ontwerp
Vooral de pre revisie layout (mobo rechts) maakt de afstand van de CPU voeding stekker en de voeding vrij groot. Het kon maar net met de Corsair kabels. De revisie van de kast maakt dit veel logischer.
Waarom niet goed?
Het kan beter! De kast zou genoeg ruimte hebben om een slim DVD slot onder de voeding te plaatsen zodat je EN oude media kan afspelen EN een goede stille CPU koeler kan gebruiken. Ook de 2.5" bay constructie had beter bedacht kunnen worden.
De pre revisie versie is ook erg onhandig voor grafische kaarten die minder goed ademen dan bij de revisie van de kast.
Ik ben tevreden met de kast, vooral omdat er weinig te kiezen is als je ongeveer deze afmetingen zoekt. De beperkte ruimte hadden ze wel slimmer kunnen gebruiken. Toch is het resultaat een nette en stille media PC die mooi in het TV meubel past.