Acer Aspire 5740-334G32MN Review

29 mei 2010, laatste update op 29 mei 2010, 3.172 views Rapporteer

Deze laptop nu 3 weken in bezit. (Hiervoor een laptop die echt onderpresteerde, te lage specificaties voor mijn gebruik, hierdoor ben ik misschien bevooroordeeld over deze laptop).
In het begin problemen gehad met het door het installeren van een optionele update van Windows, hierdoor liep de laptop compleet vast en heb ik Windows & 3x opnieuw moeten installeren. Ik kon niet snel een oplossing hiervoor vinden en het is in de vergetelheid geraakt. Ik download dus geen optionele updates meer.

Pluspunten

• Geluidsloos
  • Snel
  • Lange batterijduur (makkelijk 3uur)

Minpunten

• Optionele update van Windows die Windows 7 laat crashen
  • Harde piep als de stekker eruit wordt gehaald

Verder is de laptop tiptop in orde. De snelheid ligt hoog en ook als je meerdere programma's tegelijk open hebt is er geen probleem. Ook als je de laptop op de 'Power Saver' stand zet als je unplugged bent werkt hij snel, en je kan makkelijk de 3uur halen met een normaal gebruik.

Het toetsenbord is in het begin even wennen, dit komt doordat de toetsen erg plat zijn. Maar dit went na een tijdje wel. De touchpad is overgevoelig en tijdens het typen van een stuk tekst zet ik hem meestal uit (hiervoor zit er een speciale knop naast), want vaak als ik even niet oplette, dan was ik opeens in een ander gedeelte van de tekst aan het typen.

Hij is ook erg stil, je hoort bijna niks. Heel soms begint de fan hard te draaien en maakt hij kort even wat geluid, maar dit is weer voorbij voordat je er erg in hebt. Ook komt er weinig hitte vrij.

Wat irritant is, is dat de laptop een harde piep maakt als je de laptop uit de oplader haalt terwijl hij aanstaat.

CD/DVD brander nog niet gebruikt dus hier nog geen oordeel over.

Heb jij ook een Acer Aspire 5740-334G32MN?

Je zou er ook voor kunnen opteren om met de instellingen van je touchpad te spelen (gevoeligheid minder hoog zetten, ervoor zorgen dat de touchpad geblokkeerd word op het moment dat je zit te typen..) ;)

Verder inderdaad een vrij simpele, vrij timide review maar toch beter dan geen :X
Ik heb precies de zelfde, maar dan een i5 processor erin.
Die piep als je de lader eruit haalt is idd irriterend. Maar een heel fijne laptop voor zijn prijs.

[Reactie gewijzigd door iPodKiller op 25 juli 2024 16:33]

Dat hebben ze in die series blijkbaar allemaal, heb al wat rondgekeken op het net maar het is blijkbaar niet gemakkelijk uit te zetten.

Verder: fotootjes en kopjes in de tekst zijn leuk :+