AMD Phenom II X6 1055T Boxed Review

14 juni 2010, laatste update op 14 juni 2010, 9.166 views Rapporteer

Inleiding Ik ga er niet al te diep op de techniek maar meer op gebruikers ervaring, Heb de 1055T in combinatie met een Asus M4A89GTD PRO/USB3, OCZ AMD gold edition 1600mhz 4gb kit, OCZ silentxstream 600watt en een sapphire vapor-x 5770 ingebruik. Het word voor alles en nog wat gebruikt, Ik game, multi task veel, overclock een beetje en binnen kort wat video's encoden en uploaden, draai vaak paar games of andere dingen tegelijkertijd tijd naast elkaar, beetje van alles en had daar een redelijke pc voor nodig om all mijn gekkigheid te kunnen verwerken. CPU zelf Op het moment heb ik de 1055T overclocked naar 3.2 GHz zonder turbo aan en ik moet zeggen dat het wel wat is, je hebt 6 cores die dan allemaal constant op 3.2 draaien en...

Pluspunten

• blijft erg cool met stock cooler
  • makkelijk te overclocken

Minpunten

• geen black edition
  • FSB gelimiteerd

Inleiding

Ik ga er niet al te diep op de techniek maar meer op gebruikers ervaring,
OCZ silentxstream 600watt en een sapphire vapor-x 5770 ingebruik.

CPU zelf

je hebt 6 cores die dan allemaal constant op 3.2 draaien en in het algemeen voelt alles wel lekker soepel en snel aan in spelletjes word niet 100% de cpu gebruik wat me dan vrijheid geeft om lekker uit een game zoals BFBC2 te gaan alt tabben even wat chatten, surfen en dan gewoon zonder problemen weer de game terug in te gaan zonder lang te hoeven wachten dat ie weer volledig is ingeladen.

voor de rest voor de gene geïnteresseerd heb de FSB op 229 gezet, multi op 14 gelaten en Voltage van de cpu op 1.30 gezet omdat deze cpu niet zo veel juice nodig heeft en nu ook lekker cool blijft met stock cooler.

Games

Valt niet zoveel te vertellen over games zelf, de CPU doet zijn werk perfect, hij haalt alles uit mijn 5770 en draai zowel op 1024x768 als op 1080p goed in alle spelletjes ( behalve gta4 ) met settings op ultra high.
score rond de 40-60 fps op bfbc2 op 1080p wat redelijk speelbare fps zijn :) .

gta4 draaid ook wel soepel, de game gebruik alleen niet alle 6 cores en maakt helaas niet gebruik van shared memory zonder tweaken en is dus wenselijk de 1055T te overclocken een beetje voor een performance boost.

alle andere games zijn een eitje zover ik het gemerkt heb, eigenlijk helemaal geen problemen gehad met andere games, het werkt gewoon zoals het moet werken.

waarom de 1055T

Ik heb de 1055T gekocht omdat ik opzoek was naar een cpu die mij ruim de gelegenheid geeft om te multitasking en allerlei dingen te doen met mijn pc zoals ik al vaker heb geschreven, daarnaast moest het ook in een budget blijven en toch redelijk high end zijn, ik was eerst verplan om een phenom 2 955 te kopen maar weken voor mijn aankoop was de 1055T uitgebracht voor maar 2 tientjes meer en kon hem gewoon niet laten liggen zeker niet nadat ik elke dag steeds betere dingen over de 1055T werd gezegd.

en ik moet zeggen deze cpu heeft 100% naar mijn verwachtingen voldaan en ik heb absolute geen spijt van mijn aankoop.

conclusie en persoonlijke mening

Ik vind dat deze CPU meer dan geschrikt is voor aller daags gebruik en beetje gamen hier en daar, voor de tweakers is hij wel interessant omdat de 1055T erg goed overclockt en ook redelijk makkelijk daarin is.

op een budget raad ik hem zeker weten aan want hij is niet al te duur en bied toch een ruime ervaring aan, heb je geld over dan zou ik toch maar met een i7 gaan omdat die op het moment toch dat extra beetje beter zijn in alles behalve gamen.

Heb jij ook een AMD Phenom II X6 1055T Boxed?

Volgens mij gaan de meeste borden wel tot 250 bus (niet FSB!) hoor. Met een multiplier van 14 draait ie dan op 3,5 gigaHertz, wat geen slechte klok is. Met Turbo kan je dan sommige cores tot 4 gigaHertz boosten. Goede borden gaan tot 300 bus, dus dan is dit al helemaal geen punt meer ;-)
je kan de bus helemaal tot 289 opvoeren maar je komt niet over 4.3GHz what ik dus ver heb gelezen van mensen die de chip wel tot zijn max trekken vandaar dat ik als nadeel heb op geschreven, de 1090T schijnt die drempel niet te hebben.
Maakt bij jou de koeler ook zo een herrie? Mijn koeler is echt niet om aan te horen onder load, al bijft hij wel mooi koel.
Je kunt in de bios gewoon je fanspeed aanpassen via HWmonitor naar een target, als ie dan overheat is gaat ie automatisch sneller.
Deze vraag heeft geen betrekking op de CPU maar op je mainboard dat een 890FX chipset bevat.

Deze chipset bevat de mogelijkheid tot IOMMU deze moet geactiveerd worden in de BIOS.

Kun je nakijken of je een optie hebt om IOMMU te activeren in de BIOS van je Asus M4A89GTD PRO/USB3 mainboard?

Fout gekeken. Het betreft een 890GX mainboard. Deze heeft geen IOMMU.

[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 22 juli 2024 23:39]

dat klopt, wel een virtual machine optimalisatie maar niet een IOMMU, heb in alle hoeken en gaten voor je gekeken.
yes, gta4 draait goed op medium settings, als ik meer wilt moet ik helaas een betere GPU er in prikken, voor de rest werkt alles prima maar gaat er ook om dat je dus je windows vol kan gooien met allemaal processen die in de achter grond draaien EN nog goed kunnen gamen er naast. een dedicated game pc kan namelijk al met veel minder, een triple core bijvoorbeeld is al redelijk genoeg.
Voor de overclocker heb ik hier wat safe settings om je CPU te overklokken naar 4 Ghz.
CPU ratio: 14.0
CPU bus: 286
CPU Voltage: 1.45V
Wat afhankelijk is van het moederbord waar mee je hem draait en het geheugen, op overclock.net zijn er genoeg mensen die 3.8 nog net halen omdat hun moederbord geen hoge FSB aan kan of hun geheugen gewoon de geest geeft.

maar de settings zullen wel werken op alle high-end chipset mobos
Heb deze CPU ook de 1005T en moet zeggen, dat ik er uitermate tevreden over ben. Daar waar Intels over het algemeen vaak iets duurder zijn, vindt ik dit een goede keus qua prijs en prestatie :)

En de mensen die lopen te discu-zeuren over een hexacore, over dat het allemaal wel niet nodig zou zijn, bla bla .. Die zijn gewoon jaloers! :+
haha precies maar ik kan je zeggen die 6 cores makken het zo lekker makkelijk om te alttabben en andere dingen draaien, draai nu al een tijdje windows helemaal vol met crap en merk er helemaal niks van dat er zo veel draait op de achtergrond :)
Zelf ook een bezitter. Het grootste deel van de tijd is het ook niet nodig, maar het heeft wel een hele grote awesomefactor :)
draai vaak paar games
Wat moet ik mij daar bij voorstellen?
Welke games zijn geschikt om gelijktijdig te draaien en toch performance vragen?

Welke programma's gebruik jij die echt gebruik kunnen maken van de 6 core's? Het valt mij namelijk op dan veel programma's niet veel verder komen dan 2 core's.
Dan moet je GTA4 draaien, die gebruikt alle 6 cores to the max.
GTAIV gebruikt maximaal 3 cores, omdat het gepoort is vanaf de xbox360, welke ook een tripple core cpu tot zijn beschikking heeft.
je hebt he,m geoverclockt zoder een speciale cpu fan?
er hangt een scythe grand kama cross aan die de koeling verzorgt wat een grote top down koeler is dus niet eens een tower koeler die hem waarschijnlijk koeler kan houden in mijn kast.
nette review, ik heb hem zelf ook gekocht, en zoals volgens mij iedereen ben ik er ook zeer tevreden over. Heb hem nog niet overgeclocked maar ik verwacht hier geen problemen mee te hebben.

Met deze proc heb je echt 100% bang voor je buck!