€ 89,90 bij Digitalsonline

JBL Live 650BTNC (Zwart) Review

21 november 2019, laatste update op 1 december 2019, 2.174 views Rapporteer

Fijne koptelefoon voor een goede prijs, de active noise cancelling is een fijne toevoeging en werkt goed voor deze prijscategorie. Verder een lange batterijduur en hij laadt ook relatief snel op. Enige echte minpunt is dat de koptelefoon warm aan de oren is na een paar uur gebruik.

Pluspunten

• Active noise cancelling
  • Bouwkwaliteit
  • Geluidskwaliteit
  • Batterijduur (20 uur met ANC, 30 uur zonder)
  • Design
  • Inklapbaar
  • Voice assistant (Google Now, Siri, Alexa)

Minpunten

• Warm (na paar uur dragen)
  • Vangt veel wind
  • Hoofdband (had iets zachter gemogen)

Mooie koptelefoon met een degelijke kwaliteit. Heeft een batterij die lang meegaat en snel oplaadt. De active noise cancelling werkt erg goed voor de prijscategorie. Ik heb het verschil getest met een BOSE welke toch 2 keer zo duur was en naar mijn mening niet veel beter presteert. Er zit een lekkere bass in als de ANC aan staat. Met ANC uit wordt er meer treble toegevoegd. De ANC werkt perfect als je muziek aan het luisteren bent.

De koptelefoon zou met twee apparaten gekoppeld kunnen worden, dit heb ik echter nog niet getest aangezien ik hem alleen nog maar met mijn S8 heb gebruikt. Bij het aanzetten maakt de koptelefoon snel verbinding.

De toevoeging van de voice assistant is een leuke gimmick. Een aantal handige functies zijn het aanvragen van het nieuws, weer en bijvoorbeeld Spotify muziek af laten spelen.

JBL levert een kabel mee met een reversible type a aan de ene kant en een micro-usb aan de andere kant. De micro-usb is waarschijnlijk gekozen om de prijs een beetje te drukken. Verder zit er een 2,5mm jack naar 3,5mm jack kabel bij voor als de batterij leeg is.

Verder is de koptelefoon deels inklapbaar en zit er een opbergtasje bij. Dit is vooral om hem schoon op te kunnen bergen, het is geen harde case.

Nadelen:
Enige nadelen die ik tot nu toe heb ontdekt zijn warme oren nadat je de koptelefoon een paar uur hebt gedragen, de hoofdband die wat mij betreft iets zachter had gemogen en dat de koptelefoon best veel wind vangt op de fiets (al zou je eigenlijk geen ANC in het verkeer moeten willen gebruiken).

Eindoordeel:
Voor de prijs (via ING voor €125,-) zijn er niet veel andere koptelefoons met ANC die zo goed afgewerkt zijn, mooi geluid geven en een lange batterijduur hebben. Wat mij betreft is dit een uitstekende koptelefoon voor de wat kleinere beurs.

Heb jij ook een JBL Live 650BTNC (Zwart)?

Heb in november deze hoofdtelefoon aangeschaft. Wil deze op mijn werk ook gaan gebruiken om te bellen. Heb je al een keer via bluetooth ooit met deze hoofdtelefoon gebeld?
Bij mij ervaart de gebelde persoon veel ruis. Heb dit geprobeerd via telefoon en pc.
Contact al opgenomen met de klantenservice, die sturen straks een mailtje met 'tips' om de geluidskwaliteit te verbeteren.
Ik heb er één of twee keer mee gebeld, dat was volgens mij prima. Merkte alleen dat ik mijzelf niet echt hoorde door het passieve noise cancelling gedeelte, dus heb het vervolgens niet meer geprobeerd. Ik kan het vanmiddag wel voor je testen of ik dezelfde problemen ondervind.

Edit: Vanmiddag nog een keer getest en werkte prima zonder ruis. Heb wel gebeld via voice over LTE.

[Reactie gewijzigd door TheHHH op 27 juli 2024 06:17]