Introductie
Al een hele tijd heb ik zitten wikken en wegen of ik nou een drone zou aanschaffen of niet.. De reden waarom ik het, tot de Mavic Mini uitkwam, was de aanschaf prijs voor iets degelijks en het risico van de 2e hands markt. Je weet immers nooit of de drone die je dan koopt inmiddels zwemles en rugby training heeft meegemaakt.
Bij de aankondiging van de Mavic Mini wist ik het gelijk, dit is de kans om een nieuwe drone aan te schaffen om te testen of ik het nu wel of niet wat vindt (spoiler: helemaal geweldig).
Na op 11 november half Nederland af te reizen om een op te pikken bij de niet zo regionale grote rode M, ben ik gelijk richting een park in de buurt gegaan om eens te kijken hoe dat nu werkt, zo'n drone van DJI.
standaard of fly more combo
De fly more combo is voor mij een nobrainer, je krijgt er een stevig tasje bij met het handvat aan de verkeerde kant, 3 accu's, charging station, extra props en een kooi om je drone te beschermen tegen ongelukken (1 keer gebruikt, daarna voel je je zelfverzekerd genoeg om het ook zonder condoompje te kunnen( mag ik dat zeggen?))
Maar hoe vliegt het nu eigenlijk?
Het vliegen voelt super aan en de drone reageert goed en snel. Ik heb natuurlijk geen referentie materiaal maar het lukte goed om de drone te laten doen wat ik wou. Wat mij vooral opviel is dat ondanks zijn gewicht en grootte (of het ontbreken daarvan) hij super stabiel in de lucht hangt, ook bij het winderige weer van de afgelopen dagen. Echter, op grotere hoogte komt wel erg vaak een waarschuwing in beeld dat het wel erg hard waait en af en toe zie je ook dat de drone even uit balans is.
compilatie van de eerste twee vluchten met de mavic miniAlles in perspectief
De kwaliteit van de opnames die ik heb gemaakt zijn ook meer dan uitstekend, zeer voor de prijs waarvoor je deze drone koopt. Uiteraard kan het veel beter, maar dan zal je dieper in de buidel moeten tasten.
Dit zelfde geldt voor de verbinding. De afstandsbediening en de drone weten elkaar makkelijk te vinden, de app op je telefoon werkt super handig. En tot 100m hoogte en 200m ver is er doorgaans niks aan de hand, maar daarna is het toch wel een beetje op met de pret. eker als er een gebouw of bomen tussen jou en je drone staan is de verbinding niet om heel enthousiast van te worden. Maar ook hier is het (voor mij) acceptabel als je het in het juiste perspectief plaatst. Daarnaast moet je officieel line of sight houden met je drone en dit ding is zo klein dat je hem na 200 meter kwijt bent, zeker tegen een grijze lucht.
je krijgt het al makkelijk onder de knie, al kwam ik nu maar 250 meter ver.Grootste nadeel
Het echte nadeel is momenteel dat je meer wil... ik wil een stabielere drone, ik wel beter video, betere foto's, beter bereik... niet omdat het moet, maar omdat het kan.
Kortom deze jongen is al weer aan het sparen...
conclusie
Ja het is een geweldige drone, ja hij/zij heeft echt heel wat tekortkomingen, maar ja daarom betaal je er ook maar EUR 500,- voor.
Wil je meer van alles, denk dan eens aan de AIR, is (veel) luider, maar kan ook alles beter behalve de range.