Samsung 65Q85R Zwart Review

15 november 2019, laatste update op 16 november 2019, 977 views Rapporteer
Product gekocht 0

Top televisie. Tizen menu is het beste wat Smart TV´s te bieden heeft.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Tizen menu
  • Afstandbediening
  • Geluid
  • One connect box
  • Ambient mode

Minpunten

• Geen

De menu navigatie (Tizen) is mooi van opzet, strakker als Android TV. Het werkt ook allemaal even snel bij deze Samsung Q85r. Ik heb naar een paar OLED TV´s gekeken. Bijv. naar Sony en Panasonic OLED, beeld van de SamSung Qled is nagenoeg gelijk aan deze serie Qled. Tizen smart menu en de bediening in het bijzonder plus de one connect box gaf de doorslag. Ook is de voet vormgeving en wat geld voor de hele TV mooi afgewerkt. Naast een indrukwekkende beeldkwaliteit, straalt deze Samsung een en al luxe en kwaliteit uit. Ambient mode maakt van de TV als deze uitstaat, een verrijking voor het interieur. Wij wonen in een woning waar veel licht binnekomt en is het juist dat er van reflectie op het beeldscherm nauwelijks sprake is.

De standaard 4 luidsprekers met 40 watt vermogen laat een behoorlijk goed geluid horen, toch voor de Home cinema beleving heb ik de TV uitgebreid met een set Audio Pro T20 active luidsprekers en is de TV zowel met bluetooth als optical verbonden. Via optical klinken de Audio Pro T20 net iets beter. Plus een Mi Box S voor Android TV. Tizen en Android TV het beste van 2 werelden.

Ik kocht deze Samsung Qled Q65 85r in een aanbieding met 30% korting waardoor de prijs tijdelijk onder de €2.000 kwam te liggen. Ik kijk en luister graag naar muziek en is het mooi om bijv. de gezichten gedetailleerd te zien van sommige artiesten. De beeld kwaliteit is adembenemend mooi wat ook geld voor het geluid i.c.m. een Home cinema set. Niks negatief op deze TV aan te merken.

Heb jij ook een Samsung 65Q85R Zwart?

Hi ik heb een paar kleine vraagjes voor je. Wat is de kabel lengte van tv naar one connect box. En wat is de kabel lengte van de stroom kabel vanuit de tv. En hoe zijn de kijkhoeken van de televisie. De consumentenbond geeft voor dit model een 5. Dat zlu moeten suggereren dat de kijkhoeken erg klein zijn.
Nu ik heb de kabel naar de One connect box niet gemeten omdat ik de box dichtbij, onder de TV heb staan en de kabel is opgerold, Ik schat dat de kabel een lengte van 2 meter heeft. De stroom kabel die uit de one connect box komt is +/ 1 meter lang. Er is een langere invisible kabel te krijgen, die gaat gelijk naar 15 meter en kost €139. Lijkt mij nogal duur. Ik heb niet verder gezocht, of er tussen maten te verkrigen zijn? even bij de div. Amazons kijken (.UK, DE) die leveren door heel Europa. Nu dat wij de TV hebben staan, het beeld en geluid is perfect. ¨Het beeld vervormt niet als je opzij van deze TV staat. Vanaf de zijkant bekijken blijft het beeld scherp en gedetailleerd. Dat was bij de vorige Qleds van Samsung (uit 2018) minder goed voor elkaar. Succes met je besluit. Van deze Qled krijg je beslist geen spijt ;)