Samsung The Frame QLED 43" Review

13 november 2019, laatste update op 13 november 2019, 1.839 views Rapporteer

Mooie TV met een prachtige behuizing en bijzondere art-modus.

Pluspunten

• Design
  • Aansluiting via losse connectbox
  • Beeldkwaliteit

Minpunten

• Kleine afstandsbediening is wennen

De Samsung The Frame is een bijzondere TV. Een normale Samsung Qled TV is een speciaal jasje en extra features. Voor die extras en het jasje betaal je wel een opslag (van ongeveer €200,-).

Ik wilde graag een minder opvallende TV. Het grote zwarte gat aan de muur begon mij steeds meer te storen. The Frame voldoet aan die behoefte. De TV zit in een mooie behuizing, komt met een losse schilderijlijst en heeft art-modus. Met de schilderijlijst en de art-modus kan de TV kunstwerken weergeven. Hierdoor is de TV meer een grote ingelijste poster. Zeker als je hem combineert met echte schilderijen of posters valt de TV mooi weg in het interieur. Dit komt ook door de handige connectbox, waardoor maar 1 kabel nodig is voor stroom en beeld. De TV is hierdoor goed weg te werken.

Verder kan je ook gewoon TV kijken op dit toestel. Het beeld is mooi en vergelijkbaar met 2019 q60 TVs uit de Samsung Qled series. Het kleurbeeld is erg mooi en ook in een lichte woonkamer is het fijn kijken op het heldere scherm.

Wennen is de speciale kleine afstandsbediening die is meegeleverd. Nu na 3 weken ben ik nog niet overtuigd; bijvoorbeeld doorspoelen in opgenomen programmas vraagt onhandig meer handelingen dan op een gewone afstandsbediening. Hij ligt echter wel weer heerlijk in de hand.

Al met al ben ik zeer tevreden. De The Frame voldoet precies aan mijn behoefte; een goede TV die een minder grote rol inneemt in mijn interieur.

Heb jij ook een Samsung The Frame QLED 43"?

Ojjorz, wanneer deze aanstaat, gaat het beeld dan automatisch aan en uit als er wel of geen mensen in de buurt zijn?
Er zit een bewegingssensor in die werkt als de tv in Art Mode staat. De tv kan in Art Mode na een tijd zonder beweging op standby gaan en springt dan weer aan als er beweging wordt gemeten. Dit kan je zelf instellen.

De sensor werkt niet als de tv gewoon aan staat.
Klinkt goed, die art stand, de afbeeldingen kun je alleen gebruiken als je het abonnement afsluit? Of zit er ook er collectie bij?
Ik heb nu het abonnement (6 maanden gratis geloof ik) en dan is er heel veel keus. Zonder abonnement kan je kiezen uit iets van 20 platen.
Nog even een vraag mbt de (sier)lijst om het scherm heen - ik zag dat er een aantal verschillende mogelijkheden zijn (wit, zwart, hout-licht, hout-donker). Klopt het dat je er maar 1 lijst bij krijgt (en zo ja, welke dan)? Wat kost een extra lijst?

Thanks voor je review!
Toen ik hem kocht kreeg ik een voucher voor een lijst. Die kon je dan online op de website van Samsung bestellen. De kleur kon je kiezen. Dat was geloof ik wel een actie. Wat de voorwaarden nu zijn of wat een lijst kost weet ik niet.

De standaard rand zonder lijst is zwart en rondom gelijk (overal even dik) en lijkt dus ook al wel op een lijst.
Ah, thanks - ik zie de lijsten nu idd ook terug in de Samsung shop; toch ook weer best prijzig (€99 voor een 43" lijst en €119 voor de 55"/65" modellen - iig te duur om gewoon voor de lol een paar verschillende lijsten aan te schaffen)..