MSI Optix MAG341CQ Zwart Review

12 november 2019, laatste update op 12 november 2019, 611 views Rapporteer
Product gekocht 0

Uiterlijk mooi scherm, maar "de verpakking" toch niet goed genoeg.

Pluspunten

• prijs
  • afwerking

Minpunten

• niet in hoogte verstelbaar
  • reactietijd
  • geen hdr

3 van 5 sterren (Voldoende)
Met de samenvatting dat de verpakking onvoldoende is, bedoel ik dat het scherm op zich wel mooi is. De kleuren staan out-of-the-box goed, hoef je niet in te stellen. Dat geldt ook voor de helderheid, iets dat ik vaak aanpas. Geen dode pixels, kijkhoek is prima allemaal niets op aan te merken. De reactietijd is hoger dan bijvoorbeeld bij BOL staat aangeprezen. Dat is wel vreemd. Nu speel ik geen spellen waar dat tot heel vervelende effecten leidt, maar het is wel een verschil. Wil je deze monitor goed vergelijken, moet je dat doen met anderen met zelfde reactietijd.

Wat voor mij de (belangrijkste) reden was om de monitor weer terug te sturen is het feit dat de monitor niet in hoogte verstelbaar is. Als ik "werk" op de pc, zit ik heel anders dan wanneer ik een spelletje speel. Voor beide houdingen is de standaard hoogte van deze monitor niet goed genoeg. En om er dan een pak papier onder te moeten leggen, dat is toch wel armoede. Dan is de Antgamer een beter optie, hoewel ik daar flink moest draaien aan de knoppen om kleur en helderheid goed te krijgen. Dus die mag blijven, en de MSI gaat terug naar BOL.

Heb jij ook een MSI Optix MAG341CQ Zwart?

Je geeft aan dat de reactietijd hoger is als bij BOL staat aangegeven. Wat is dan de reactietijd bij jouw?

En op het eind geeft je aan dat de Antgamer een betere optie is, is dat dan de Antgamer M34G5Q? Ik ben momenteel namelijk aan het twijfelen tussen deze twee schermen.
De reactietijd volgens de opgave van MSI is 8ms:
Volgens de specs bij BOL ishet 4ms. Dat is toch het verschil tussen een matige game monitor en een gewone office monitor. Nu speel ik geen spelletjes waar ik direct het verschil ervaar, maar het scheelt nogal. Zeker met de Antgamer met 1ms.

Ik bedoel inderdaad de pricewatch: Antgamer M34G5Q Zwart Ik denk niet dat dat echt een beter scherm is, maar de meeste schermen komen toch uit dezelfde paar fabrieken. Heel fout zal het Antgamer scherm niet zijn. Althans dat hoop ik.