€ 174,95 bij ROBBshop

Plugwise Adam HA cv-gateway Review

11 november 2019, laatste update op 13 november 2019, 1.134 views Rapporteer

Niet het goedkoopst en ook niet met de meeste uitgebreide featureset, maar wel precies wat ik zocht. Een goed werkend multi-zone verwarmingssysteem dat niet afhankelijk is van de cloud of een abonnement-structuur heeft.

Pluspunten

• Lokale API, geen cloud afhankelijkheid
  • Ondersteund door veel Domotica systemen
  • Zowel USB als batterij voeding mogelijk
  • Installatiegemak (software en hardware)
  • Lisa meet temperatuur in de kamer ipv naast de radiator
  • Tom is relatief stil (maar is zeker hoorbaar)

Minpunten

• Geen openraamdetectie
  • Geen geofencing of aanwezigheidsdetectie
  • Hoge aanschafkosten
  • Geen algehele vakantiestand

Sinds kort hebben we vloerverwarming beneden en boven gewone radiatoren. Om de verschillende kamers als individuele zone te kunnen bedienen was ik op zoek naar een multi-zone verwarmingssysteem. Er zijn een aantal fabrikanten die een dergelijk systeem aanbieden, maar hebben alles in de cloud of een abonnement structuur. Nee dat wil ik allemaal niet. Ik wil niet afhankelijk zijn van een verbinding of externe partij.

Mijn installatie bestaat uit 1 Adam HA en 9 Tom's waarvan 1 een vloerverdeler aanstuurt als 1 zone. Totaal dus 9 zones. In de woonkamer is de Honeywell round blijven hangen. In een paar zones (slaapkamers) ga ik nog Lisa's ophangen om ook daar - zonder de app - de temperatuur te kunnen instellen en aflezen.

In de fora werd ik gewaarschuwd voor de ondersteuning vanuit Plugwise. Mijn enige contact met hun was een lange tijd geleden over de API mogelijkheden en dat was prima contact. Voor echte after-sales ondersteuning heb ik ze nog niet nodig gehad.

Het gasverbruik is nu praktisch gelijk gebleven t.o.v. dezelfde installatie met alleen een Honeywell round. Het comfort is gestegen. (de badkamer is nu bijvoorbeeld op gezette tijden lekker warm)

Heb jij ook een Plugwise Adam HA cv-gateway?

Vraag over het gebruik van een Tom i.c.m. de vloerverwarming verdeler.

Heb je de standaard thermostaatkraan die op de verdeler zit simpelweg vervangen door een Tom? De verdeler groepen blijven dus gewoon open staan in, maar dan reduceer je de temperatuur middels die ene Tom?

Dat zou wel een KOEN of FLOOR module schelen, als dat zo werkt :-)

Dank!
Ja en nee. De bestaande kraan moet je laten zitten die bepaalt de Max temperatuur. Je wil geen 45+ water door je vv. De Tom zet je er vlak voor. Die bepaalt dus of er überhaupt water doorstroomt.
Effectief scheelt dat nog steeds een Floor of Koen.
Als de gehele pompgroep in een keer wilt bedienen, zonder verschillende groepen te maken. Kun je dit beter regelen door de circulatiepomp aan te sluiten met een Plug HA, deze zal de circulatiepomp aan en uit schakelen aan de hand van de warmte vraag