Kobo Aura H2O (edition 2) Zwart Review

10 november 2019, laatste update op 10 november 2019, 473 views Rapporteer

Fijne E-reader met veel functies tegen een enigszins hoge prijs. Beter dan de concurrentie, vooral als je niet gelimiteerd wilt worden tot bijvoorbeeld de Amazon shop.

Pluspunten

• Stevig gebouwd
  • Sterk blauw licht filter
  • Gebruikerservaring
  • Batterijduur

Minpunten

• Kan langzaam zijn (bij 300+ boeken)
  • 1 jaar geleden sinds laatste update
  • Verplicht account aanmaken (kobo/Bol.com)
  • Kobo software accepteert geen eigen boeken

Disclaimer: ik schrijf deze review met twee duidelijke referentie kaders:
1) Mijn vorige e-reader was de (oude) Bebook Pure
2) Ik heb kortstondig de (nieuwste) Kobo Liba gebruikt en ingeruild voor deze e-reader.

Pluspunten
- Batterijduur vele weken bij normaal gebruik
- Auto synchronisatie van boeken als je de Kobo store gebruikt
- Blauwlicht filter is erg sterk en is een fijne ervaring voor je ogen
- Licht aanpassen is gemakkelijk (maar soms net iets te twitchy) met de onzichtbare slider
- Ergonomisch gezien is de e-reader fijn vast te houden.

Minpunten
- Verplicht account: Bij het configureren van de e-reader dient een account aangemaakt te worden.
- Kobo Software: de software voor op de PC voegt weinig toe, en laat ook nog eens niet toe om ebooks etc van de pc te plaatsen op de e-reader. Je kan alleen boeken vanuit de store inladen. Als je boeken van je pc wilt plaatsen kan dit natuurlijk wel gewoon via de verkenner. Gelukkig bestaat er Calibre om je bibliotheek beheer toe te passen (over meerdere e-readers). :)
- Geen updates Bij de launch zijn enkele updates geweest, maar sindsdien is de laatste update al erg lang geleden (08-2018) en lijkt er ook niet aan te komen.
- Freezes: Soms kan de e-reader hangen bij het gebruik van een magnetische cover die de e-reader automatisch aanzet / laat slapen. Dit is nu 2x gebeurd in 5 maanden.
-Statistics Om een of andere reden werken de leesstatistieken (zoveel uur te gaan / gemiddelde pagina's per minuut / rating) alleen als je een ebook download vanuit de Kobo Store. Niet als je een ebook plaatst op de e-reader via de pc.

Overall is het een goede e-reader, die veel kan en goed werkt. In de dagelijkse praktijk ervaar ik veel gebruiksgemak en plezier aan deze e-reader.

Wel is de prijs aan de stevige kant, maar dat zijn eigenlijk de meeste e-readers wel. De enige e-readers die goedkoper zijn, zijn degenen die of advertenties hebben ingebouwd / in het gesloten systeem van Amazon zitten of simpelweg niet goed zijn. Kortom, de prijs is relatief gezien in orde.

Heb jij ook een Kobo Aura H2O (edition 2) Zwart?

Wel eens gekeken of je met andere software wel je eigen e-books op de kobo kunt installeren?
Ik gebruik zelf calibre om e-books op mijn reader te zetten (sony).
Had ik inderdaad moeten vermelden, ik gebruik inderdaad zelf ook Calibre om mijn bibliotheek te beheren en boeken te pushen / claimen van mijn e-reader. Ik vergat het punt te vermelden omdat ik het opschreef vanuit de kritiek op de Kobo software zelf. :)