MSI GeForce RTX 2060 Super Armor OC Review

9 november 2019, laatste update op 9 november 2019, 405 views Rapporteer

Een fantastisch product zodra men opzoek is voor een RTX 2060 Super tegen een wat lagere prijs. De MSI ARMOR levert prima prestaties, is goed afgewerkt en is daarnaast ook gewoon stil. Ik zou deze grafische kaart zeker aanbevelen!

Pluspunten

• Prijs
  • Geluid
  • Design
  • Semi- passieve fans (Zero Frozr )
  • RGB Support
  • Meegeleverde goodies

Minpunten

• Ik had graag één extra HDMI of DVI poort gezien ipv. een derde DisplayPort aansluiting

Volgend jaar met Kerst liggen de nieuwe consoles van Microsoft en Sony met ray tracing support in de winkels. Gezien vanaf dan ray tracing voor de menigte beschikbaar is, wou ik een grafische kaart halen die de techniek op het moment al ondersteund. Zo is de keuze gevallen op de aanschaf van een RTX 2060 Super.

Gezien mijn budget bleef ik qua selectie 2060S kaarten in het goedkopere segment. Een snelle kijk in de pricewatch laat zien dat in deze categorie met name de MSI ARMOR en de Gigabyte Windforce hier een belangrijke rol spelen. Beide kaarten hebben dezelfde specificaties en ongeveer dezelfde prijs. Gek genoeg geeft Tweakers aan dat de MSI ARMOR geen semi-passieve fans heeft, terwijl het product met de ‘Zero Frozr’ functie wel degelijk pas de fans laat draaien zodra de grafische kaart wat harder moet gaan werken.

Gezien een korting heb ik eerst de Gigabyte Windforce OC van de 2060 Super aangeschaft. Echter bleek al vrij snel dat deze videokaart een ontzettend herrie maakte zodra de temperatuur wat opliep. Of dit normaal is voor de Windforce kaart, of dat het om een ongelukkig exemplaar ging weet ik niet. Hoewel een snelle Google search aangeeft dat meerdere mensen last hebben van de fans die luidruchtig zijn.

Uiteindelijk heb ik de Windforce kaart voor de MSI Armor omgeruild, en ik ben tot vandaag ontzettend blij met deze keuze. De grafische kaart van MSI is strak afgewerkt en is vele malen stiller. Qua prestaties heb ik geen grote verschillen tussen de twee kaarten ondervonden. Als eventuele pluspunt ondersteund de Armor variant ook RGB, zodat je computer swag net wat hoger is. MSI heeft software om die RGB in te stellen. Ook kan men met MSI Afterburner makkelijk je grafische kaart nog een extra overclock geven.

Een laatste verschil tussen de twee varianten van de RTX 2060 Super is de verpakking. Bij de MSI Armor krijg je wat goodies meegeleverd. Hoewel ik niet zeker weet of ik de meegeleverde onderzetters daadwerkelijk op mijn bureau ga leggen, is het idee toch wel leuk.

De MSI RTX 2060 Super Armor OC zou ik zeker aanraden voor de mensen die een goedkopere variant van de RTX 2060 Super zoeken!

Heb jij ook een MSI GeForce RTX 2060 Super Armor OC?