€ 46,99 bij TechPunt

70Mai Dashcam Europese Versie Review

8 november 2019, laatste update op 30 september 2020, 3.100 views Rapporteer

Redelijke kwaliteit beelden, zeker voor een dashcam van deze prijs. Flinke gaten tussen de opnames. Software is onbruikbaar.

Pluspunten

• Geen scherm
  • Spraak commando's
  • Makkelijk te monteren

Minpunten

• Android applicatie
  • Data binnen halen
  • Gaten tussen opnames

2 van 5 sterren (Slecht)
Het fysiek installeren van de dashcam is iets anders dan ik gewend ben. Eerst moet je een stuk ruit brandschoon maken. Daarna plak je een stikker op de de ruit. Op deze stikker plak je de dashcam. Het was even puzzelen, maar het zit nu als een huis. Met een minuut of 10 had ik uitgevonden dat je het goed moest strijken met een bankpas, daarna blijft de stikker zitten en kun je het monteren. Daarna kun je de kabel wegwerken, wat per auto verschilt. Bij mij duurde dat nog een minuut of 2. Micro SD kaart er in en de dashcam werkt.

Dan de app. Er zit een QR code in de "handleiding" waarna ik naar de Android store werd gestuurd. Daar kon ik een app downloaden. Deze app zorgt voor het instellen van de dashcam. Hier begon de irritatie. Ik ben ongeveer 20 minuten bezig geweest om de dashcam in te stellen. Elke keer gaf deze aan dat ik moest wachten tot het lampje begon te knipperen, daarna kon ik drukken. Het lampje weigerde te gaan knipperen. Na een hoop keren een reset te doen werkte het plotseling. Na het formatteren was dat klaar.

De verbinding van je telefoon met de dashcam werkt via een hotspot in de dashcam. Dat werkt, maar niet altijd. Regelmatig valt de verbinding weg. Ik moet de app zeer vaak opnieuw opstarten om uberhaupt met de dashcam verbinding te maken. Ik heb geprobeerd om via de app beelden op te halen van de dashcam, maar het duurt ongeveer 5 minuten per minuut film om deze op te halen. Het werkt echter wel goed om de Micro SD kaart in de computer te stoppen en zo de bestanden op te halen.

Als laatste de voice commando's. Ik gebruik vooral de "take photo", die een foto van de huidige situatie maakt. Dat werkt uitstekend.

De beeldkwaliteit is, voor een dashcam van 40 euro, uitstekend. Echter, er zijn wel veel betere dashcams op de markt. Je hebt wel een goed overzicht van de situatie, maar nummerborden zijn slecht leesbaar. Dat is wel een compromis. Ik heb foto's bijgevoegd waar de beeldkwaliteit op te zien is.

EDIT:

Aanpassing van mijn review gemaakt.

Ik was er redelijk tevreden over, tot ik afgelopen weekend tweemaal iets mee maakte tijdens het rijden wat ik terug wilde kijken. De beelden waren niet te zien. Hij maakt elke keer een opname van een minuut. Daarna zit er een pauze tussen en begint er een nieuwe opname. Beide situaties waren niet zichtbaar op de beelden. Oftewel, hoewel ik redelijk tevreden was en ik nog steeds over de beeldkwaliteit redelijk tevreden ben, is het functioneel verre van goed als ik de beelden niet kan bekijken.

Heb jij ook een 70Mai Dashcam Europese Versie?

Handig dat je de stikkerperikelen even opgeschreven hebt!

Ik heb dus net de 70mai a800 versie binnen, nog niet helemaal kunnen testen, maar ik kan in ieder geval al kwijt dat de applicatie voor Android niet op mijn Samsung SM-t310 werkt, ondanks dat het v4.4.2 is en het vanaf 4.4 zou moeten werken. Er zijn erg veel klagers over... De app start en laat ofwel enige seconden het inlogscherm zien (ja, je moet registreren met een account, je krijgt een wachtwoord per email toegestuurd om je dashcam te kunnen uitlezen of de fotofunctie te gebruiken via de telefoon, en sommigen klagen zelfs dat ze de email niet krijgen). Er wordt vervolgens gevraagd om je hele hebben en houden door te geven (locatie, contactenlijst, berichten, foto's, video's, systeem/netwerkinstellingen, toestelinfo, werkelijk alles), kreeg er zelfs een waarschuwing voor. De app begint vervolgens driftig met het continu verzamelen van gegevens, ook als het uitstaat. Maar goed, laatste v1.7 versie werkte niet, noch voorgaande versies zonder registratie (via apkpure). Gelukkig kun je het ding ook via het scherm instellen, anders was hij teruggegaan. Jammer genoeg heb ik nu dus geen achteruitrijcamera.
Ik ben ondertussen op zoek naar een andere camera. Ik dacht dat het goed was en ik moet mijn review gaan updaten. Ik had laast een situatie die ik terug wilde kijken om te zien wat er nu precies gebeurde, alleen stond het gewoon niet op video. Er was pakweg een minuut weg in de opname, precies de minuut die ik wilde zien.
Ik had daar al wat van gelezen. Ik heb deze A800 meteen aan een test onderworpen, nog voordat ik hem inbouw. Er zit niet, of nauwelijks een hapering tussen de bestanden. Zelf heb ik nog wel een andere camera die autonoomwerkt (eigen accu) erbij hangen. Ik zag wel een vreemde zwarte balk over het beeld als de camera op een bepaalde hoek stond (tv-beeld opgenomen als test), die zat op een specifiek punt. Besloeg wel 20% van het beeld. Moet nog maar zien of dat ook voorkomt als ik hem daadwerkelijk ophang.

Ik heb deze gekozen omdat ik de Blackvue 2-channel te duur vind en dat ding eigenlijk dezelfde features heeft als deze, inclusief de slechte wifi app. Daarnaast heb je vrij specifieke (V-versies), absurd dure geheugenkaartjes nodig ivm warmte-afgifte van de chips bij langdurig schrijven (funest voor goedkopere kaartjes en camera).