Samsung Galaxy A20e Zwart Review
6 november 2019, laatste update op 7 november 2019, 2.018 views
Rapporteer
Product gekregen
Voor dit geld prima toestel
Pluspunten
- Accu duur en snelladen
- USB C
- Prijs - kwaliteit
- 3,5mm connector
Minpunten
- Geen 5 GHZ
- Accu niet vervangbaar
- Herkent niet elke SD kaart
- Niet alle bijgevoegde meuk is te verwijderen
- Geen dedicated foto-knop
3 van 5 sterren (Voldoende)
Na altijd een WindowsPhone te hebben gehad moet ik nu over naar Android met mijn “mobiel van de zaak”: Een aantal apps die ik nodig heb voor mijn werk zijn er niet voor W10. Ik heb dus deze Android telefoon gekregen om te gebruiken. Ik moet zeggen dat W10 echt vele malen intuïtiever in elkaar zit en fijner werkt dan Android. Voor mij dan. Ik zoek me rot naar de simpelste instelling. De MS Launcher scheelt weer iets qua W10 gevoel. Maar ik zal me voor deze review beperken tot het toestel zelf. 😉
Het toestel had wat moeite om mijn SD kaartje te herkennen. Diverse kaartjes geprobeerd en op den duur had ik zowaar een SD kaartje erin wat herkend werd. Interne opslag is 32 GB, dat lijkt veel maar ik zie dat het systeem (Android) al 14 GB in beslag neemt. Dus extra opslag kan geen kwaad.
Camera voldoet. Niets bijzonders. (Ik gebruik privé mijn Lumia 950 nog wel hiervoor) Selfies maak ik niet.
Wat ik wel een behoorlijke tekortkoming vind is dat het toestel geen ondersteuning biedt voor WiFi op 5 GHz! Ik had de app voor mijn receiver geïnstalleerd maar die kon mijn receiver niet vinden op het netwerk. Na enkele minuten en herinstallaties verder viel het kwartje: De receiver zit op mijn 5Hz kanaal. Voor zo een nieuw toestel had ik niet verwacht dat die geen 5GHz aan kan.
Het toestel voelt stevig aan en ligt goed in de hand. Helaas is de accu niet uitwisselbaar. Hopelijk gaat die lang mee in jaren. Want de accu-duur na opladen is al prima. Ik doe goed anderhalve dag met de accu voordat ik moet opladen. Mail, Whatsapp, beetje surfen en zo. Geen heavy user. Accu laadt snel op, via een USB3 port. Snellader wordt meegeleverd.
Toestel wordt geleverd met alle Samsung meuk erop. Gelukkig is dat makkelijk te verwijderen. Natuurlijk staat er ook diverse Google meuk op. Die is dan vaak weer niet te verwijderen ☹ Sinds wanneer is Facebook een systeemapp? Is dus helaas ook niet te de-installeren.