Bose QuietComfort 35 II (Zwart) Review

1 november 2019, laatste update op 1 november 2019, 937 views Rapporteer

Na enig onderzoek besloten deze koptelefoon te kopen. Ik twijfelde of ik zoveel geld wilde uitgeven, ik heb immers ook gewone oortjes. Ook had ik weinig gevoel bij noise cancelling. Inmiddels kan ik stellen geen spijt te hebben. Wat is noise cancelling heerlijk en wat zit de koptelefoon fijn!

Pluspunten

• Zit fijn
  • Weinig knoppen, dus niet verwarrend
  • Gewone hardware knoppen, geen touch bewegingen
  • Geen toeters en bellen: vier knoppen die hun werk doen

Minpunten

• Noise cancelling werkt misschien wel iets te goed

Zoals gezegd twijfelde ik of ik veel geld wilde uitgeven aan een koptelefoon. Echter, ik zit met enige regelmaat in het vliegtuig en ik begon me te storen aan de geluiden tijdens een vlucht. Niet voor niets zie je veel dergelijke koptelefoons tijdens een vlucht. Toch had ik weinig gevoel bij noise cancelling, maar dat is inmiddels anders.

Allereerst even kort de koptelefoon zelf. Hij is licht, zit fijn en heeft weinig toeters en bellen. Links de knop voor noise cancelling (hoog, laag of uit), die naar wens ook ingesteld kan worden op de Google Assistent. Rechts de knoppen voor het volume en de middelste knop voor play en pauze. Twee of drie keer op deze knop drukken betekent respectievelijk nummer vooruit of nummer terug. Aan de buitenkant van de rechterschelp zit tevens de aan-/uitknop. Kan niet missen.

Qua geluid ben ik tevreden. De bas zou wat mij betreft iets meer mogen zijn. Anderen zouden mogelijk zeggen dat het een mooi uitgebalanceerd geluid is. Ieder z'n smaak.

Dan de noise cancelling (NC). Zoals gezegd heeft deze drie standen: hoog, laag en uit. Hoog betekent dat de NC intens is en laag dus minder intens. Dat is ook de stand die ik op de fiets gebruik. Wind wordt dan bijvoorbeeld ook weggefilterd. Heerlijk stil. Dat is tegelijkertijd ook waar ik mee wil afsluiten: de NC is mogelijk te goed.

Hoezo? Ik had een afneembare fietstas aan m'n bagagedrager. Blijkbaar was deze iets te zwaar beladen en knapte deze van de drager af. Dat had ik echter pas in de gaten toen ik thuis kwam... Bleek dat ik de tas 3 kilometer terug al verloren had...

Heb jij ook een Bose QuietComfort 35 II (Zwart)?

Lijkt me ideale koptelefoon voor op de fiets in het verkeer : je hoort blijkbaar helemaal niets ...geen auto's , geen sirenes , geen gevaar ... |:(
Das precies de reden dat ik mijn voorval beschreven heb. Ik zou de NC op 'laag' zetten in het verkeer. Om dezelfde reden snap ik hardlopers met dergelijke hoofdtelefoons ook niet. Tenzij zij de NC ook laag hebben staan.