Dit is geen uitgebreide review, maar meer om mensen erop te wijzen dat de specificaties niet kloppen.
Alle specs die ik kon vinden (25-5-2010) hadden deze fouten.
Dus deze monitor:
- heeft geen VGA aansluiting
- Heeft geen USB aansluiting voor weergeven van afbeeldingen (Er zit wel een USB aansluiting op, maar die is alleen voor service.)
Zowel in de bijgeleverde handleiding op CD als in de help ingebouwd in de TV wordt over de USB functie voor het weergeven van JPG afbeeldingen gesproken, het zit ook in het snelmenu (welliswaar grijs), maar niet in het standaard menu.
Verder is het een mooie monitor voor het geld. (Mediamarkt € 595..., dat is dus stukken goedkoper dan in de pricewatch.) Ik heb hem als tussenpaus, mijn 9 jaar oude 50"plasma scherm ging kapot. Ik had gehoopt er nog 2 jaar mee te doen en dan een 3D TV in die maat, maar dat is nu nog overal tegen de adviesprijs, ongeveer 5x zoveel. En dan is dit wel een goede oplossing.
Toch maar wat gebruikerservaringen tot nu toe.
Ik kijk sateliet, dus op zich heb ik niet zoveel aan de ingebouwde ontvanger. Maar heb een beetje voor de grap een lasdraad in een antenneplug gezet en tot mijn verbazing vond hij alle digitenne kanalen. (Uiteraard alleen NL 1,2,3 zichtbaar, maar zo scherp als digitenne kan zijn.) Met een los ontvangertje dat ik ooit had ging dat niet zo makkelijk. Hij hangt strak tegen een betonnen muur....
In tegenstelling tot de handleiding zitten er geen 2 HDMI aansluitingen achterop, maar één achterop en één aan de zijkant. Dat is dan wel weer handig.
SPDIF uit is optisch, niet met tulp.
De voet wordt los meegeleverd in 2 delen, maar omdat ik hem aan de muur heb hangen, heb ik die niet gebruikt. Er zit een afdekplaatje bij om het gat in de onderkant dicht te maken.
Nog geen tijd gehad om er uitvoerig mee te spelen, maar zoals gemeld, het is meer om eventuele geinteresseerden op de foute specs te wijzen.
Uiteraad bij MM en LG geklaagd. MM heeft de specs overgenomen van LG, net als alle andere (web-)shops. Ik wacht op wat LG gaat bieden, want ik gebruik mijn scherm heel regelmatig om via PC foto's en/of powerpoints te laten zien. Als ik geweten had dat er geen VGA op zat had ik hem niet gekocht. MM bood een kabel aan, maar ik heb even geprobeerd om VGA op de component aan te sluiten, maar dat werkt niet. Ik kon ook extra korting op het luxere model krijgen, maar ik had ff geen zin om hem weer van de muur te halen, in te pakken etc. en bovendien nog eens extra geld uit te geven om te krijgen wat ik al gekocht had.
LG, doe je best en laat zien dat Life Good is....
Update 31-5: LG gebeld, want het was een week na indienden klacht via webformulier. De helpdesk was verre van behulpzaam, zij hadden een handleiding waar niet stond dat er een VGA aansluiting op zat. En op de website kwam de 50SK250 niet voor, dus daar kon ik ook geen aanspraak op maken.
Kijk zelf zou ik zeggen:
Daar is overigens niets over de VGA aansluiting (meer) te vinden. Ik moest maar een printscreen maken en die via het webformulier meesturen. Ik zei dat ik al een week op antwoord wachtte, maar dat maakte niets uit, dan moet ik maar terug naar de mediamarkt. Formeel hebben ze een beetje gelijk, ik heb een koopovereenkomst met de mediamarkt, niet met LG. Maar klantgericht is het niet. Mediamarkt was dan wat flexibeler, zoals ik hierboven al aangaf. Ik heb wel Displayport op mijn (dell) noteboek, dat is elektrisch compatibel met HDMI, maar mediamarkt heeft daar geen verloop voor. Maar ik mocht die kabel dan ergens anders halen en bij MM geld komen halen. Dat is dus netjes.
Zojuist krijg ik een standaard emailtje van LG dan mijn vraag is doorgestuurd naar de juiste afdeling... 9 dagen na mijn bericht! Wij zijn benieuwd of LG deze onvoldoende nog kan ophalen.
Er is immers F/W die het wel toestaat USB te gebruiken, maar ik denk dat ze het onderscheid met de 350 dan te klein vinden. (Overigens ander leuk detail, deze TV draait Linux lijkt het, gezien de opensource licenties die erbij zitten. Je kunt de source opvragen:))
Inmiddels weer een week verder (5 juni 2010) en nog geen enkele reactie van LG. LG krijgt een dikke min! Lompheid ten top als je na 2 volle weken nog niet gereageerd hebt op een klacht van een klant.
Overigens heb ik nog een nadeel toe te voegen, wat wellicht voor alle hedendaagse plasma's geldt, maar het is net een spiegel. Als er een beetje licht van buiten komt, zie ik geen moer meer. (Dat wil zeggen, ik kijk door het raam naar buiten in plaats van naar een tv programma...) Dat had ik met mijn oude plasma absoluut niet.
11-06 2010 Welnu, het briljante atwoord van LG:
Quote
Onlangs heeft u een klacht naar ons gestuurd. Wij hebben dit voor u nagekeken en wij adviseren u om terug naar uw dealer te gaan. Kan de dealer u niet helpen dan willen wij een klacht voor u opstellen. Wij hebben dan de volgende gegevens nodig:
Product:
Servicecenter:
Kosten reperatie:
Datum reperatie:
Email:
Hopende u hiermee van dienst te zijn geweest verblijven wij.
LG Customer service
Tel: 0900-543 54 54 (ma-vrij: 09.00 uur - 17.00 uur)
Note: This email address is used for outgoing mail only. To make sure we receive your reply,Please use the [Click here to reply] link or contact us again through our web site. Thank you.
unquote
En een link om te reageren zit er niet in het bericht, ondanks dat dat gesuggereerd wordt en ze aanbieden te 'helpen' als ik informatie geef. Maar hoe? Zoals gemeld inmiddels zelf opgelost door hack, maar volgende keer waarschijnlijk geen LG meer door deze manier van met je klanten omgaan. (Nogmaals, formeel is dealer aanspreekpunt, maar die kan hier niet zoveel aan doen.)