Hoeveel stappen heb je gister gezet? Hoeveel uur heb je geslapen? Weet je hoe lang je middag sport activiteit was? Met de HONOR Band 5 kun je dit allemaal bij houden, en meer! Met deze smart band kun je heel veel persoonlijke data verzamelen en bijhouden en, mocht dat nodig zijn, je levensstijl aanpassen. HONOR heeft een zeer goede smart band gemaakt.
Hier kun je de HONOR Band 5 kopen.
KLIK HIER
Introductie & Specificaties
Als we naar de specificaties kijken, ben ik eigenlijk wel verrast over de prijs. Je kunt heel veel informatie verzamelen, de batterij is goed, je kunt vele activiteiten tracken en de software werkt simpel en eenvoudig. Voor nu lijkt de HONOR Band 5 een zeer goede smartband te zijn, maar is dat ook zo?
Specificaties- Merk: HONOR
- Model: Band 5
- Scherm Formaat: 0.95 inch
- Scherm: AMOLED Display
- Scherm PPI: 282 PPI
- Waterproof: 50 meter
- Hartslag: Ja, continue
- Accelerometer: Ja, 6-axis
- Sport Activiteiten: Buiten Rennen, Binnen Rennen, Buiten Lopen, Buiten Fietsen, Binnen Fietsen, Zwemmen, Vrije Training, Binnen Lopen, Roeimachine, Elliptische Apparaat
- Bluetooth: V4.2
- Batterijduur: Tot 14 days
- Gewicht: 22.7 gram
- Software: Huawei Health
Unboxing
Aan de voorkant van de doos vinden we een foto van de HONOR Band 5, welke er goed uit ziet. De licht blauwe kleur aan de zijkant is rustig en komt goed tot zijn recht. Op de achterkant van de doos vinden we de specificaties en sommige features. Alles is (gelukkig) in het Engels geschreven wat het makkelijk te begrijpen maakt.
In de doos vinden we de HONOR Band 5 en de oplaadt kabel met een plastic casing waar je de HONOR BAnd 5 inklikt. Onderop vinden we nog het garantie boekje en de Quick Start Guide.
Hardware & Design
Zodra je de HONOR Band 5 uit de verpakking haalt, voel je eigenlijk gelijk dat ze goede kwaliteit materialen gebruikt hebben, wat eigenlijk als een verrassing voor me komt gezien de prijs van de HONOR Band 5. Het scherm ziet er goed uit, de "knop" is duidelijk zichtbaar en is gemakkelijk te bedienen. De nieuwe versie, 5, ziet er eigenlijk hetzelfde uit als de HONOR Band 4.
Wat ik vaak irritant vond, was als het bandje los kwam te hangen. Erg vervelend en je blijft steeds het bandje weer goed stoppen. Bij de HONOR Band 5 hebben ze daar een oplossing voor. Op het kleine rondje om de band, waar je het uiteinde in stopt, zit een verdikking welke in een gaatje van het bandje gaat. Hierdoor kan het bandje niet los komen. Geniaal!
De "Knop"
De knop kan je niet missen. Het is eigenlijk geen knop maar meer een gemarkeerd drukpunt, zoals je touchscreen op je smartphone. Deze knop werkt als het ware als de home knop en brengt je vanaf elk menu terug naar je watch face. Wil je door het menu navigeren, kun je gebruik maken van touch en swipe gestures.
:strip_exif()/m/522061/1Is5Cb3Wjmnwppz5vaEWpSG9LBoubZ21VoxqjpnFmMyDTJTNAN?f=620xauto)
Display/Touchscreen
Op de HONOR Band 5 zit een 0.95" inch AMOLED scherm. Hierdoor krijg je een helder en scherp gekleurd scherm. Je kunt gemakkelijk de notificaties lezen, je voortgang tijdens een activiteit volgen, je calorieën bijhouden (afhankelijk van je watch face). Je kunt ook gemakkelijk navigeren en activiteiten starten vanaf de HONOR Band 5 zelf. De kleuren zijn helder en de tekst is goed scherp. Al met al een fijn scherm.
Software
Als je de HONOR Band 5 wilt gebruiken, zul je de Huawei Health app moeten downloaden en installeren. (Dat kan
HIER voor Android, en
HIER voor iOS).
Nadat je deze app gedownload en geïnstalleerd hebt, moet je jezelf registreren met je email of mobiele telefoonnummer. Zelf kies ik eigenlijk altijd voor een email, maar dat is persoonlijk. Hierna kan er , afhankelijk van je smartphone, gevraag worden om Huawei Mobile Services te installeren. Zonder dit te installeren, kom je niet verder. Waarom dit programma nodig is, geen idee maar je MOET het installeren.
Nadat je jezelf geregistreerd hebt, kun je de HONOR Band 5 toevoegen. De handleiding hiervoor is erg simpel.
Nu de HONOR Band 5 toegevoegd is, kun je rond gaan kijken en de mogelijkheden van Huawei Health ontdekken. Vanaf het hoofdscherm kun je gemakkelijk je slaap, hartslag of gewicht bijvoorbeeld zien. Een activiteit is gemakkelijk te starten vanaf de HONOR Band 5 zelf maar ook vanuit het "Exercise" tabje in de app. Wil je je profiel aanpassen, kun je dit in het "Me" tabje doen. Als je aanpassingen wilt maken in de instellingen van de HONOR Band 5, zul je naar het "Device" tabje moeten gaan. Easy-peasy!
Meer afbeeldingen van de software staan onderaan in de post!
Features
Er zijn veel, heel veel smart bandjes beschikbaar. Persoonlijk vind ik de HONOR Band 5 er toch tussen uit springen. De prijs die je betaalt voor de kwaliteit en features zijn verbazingwekkend goed. Ik kan op dit moment geen andere bedenken die de zelfde features biedt voor deze prijs. (Misschien de Xiaomi Mi Band 4?)
Dus, wat zijn die features? Bijvoorbeeld, je kunt continue je hartslag meten, hij is waterdicht tot 50 meter!, je hebt een brede keuze uit sport activiteiten, je krijgt verschillende notificaties (kun je zelf instellen), en je kunt zeer gemakkelijk je watch face veranderen. Wat wil je nog meer?!
Hartslag Monitor
Tijdens je wandeling, hardloop sessie, of fiets rondje wil je op je aller beste presteren. Met de HONOR Band 5 krijg je een accurate hartslag meting tijdens je activiteit. Met een AI gestuurd algoritme krijg je een accurate meting waarbij ze gebruik maken van infrarood technologie. Op deze manier kun je langer in je hartslag zone blijven en beter presteren.
:strip_exif()/m/522061/1Is5Cb3lzDfCeq3WR6z9ZvVzfapqD0P1GbrCxPidxX4KgAB5dX?f=620xauto)
Waterproof
Maak je geen zorgen als je per ongeluk onder de douch stapt met de HONOR Band 5, de zee in springt, of de afwas aan het doen bent. De HONOR Band 5 is namelijk waterdicht tot 50 meter! Doordat deze smart band gebruik maakt van zes-assige sensor, kun je verschillende zwemslagen herkennen. Zo kun je met de HONOR Band 5 vier zwemslagen herkennen, namelijk freestyle, rugslag, vlinder en schoolslag. Naast de verschillende slagen, kun je ook je snelheid, afstand en calorieën meten tijdens het zwemmen.
Zelf heb ik de HONOR Band 5 getest onder de douch en in het zwembad en alles werkt nog prima naar behoren. Wees dus niet bang om ermee in het zwembad te springen. (Zorg wel dat je de HONOR Band 5 afspoelt met zoetwater als je in zoutwater geweest bent).
Notificaties
Op het 0.95" inch AMOLED schermpje van de HONOR Band 5 kun je gemakkelijk de inkomende notificaties lezen. Mocht je er toch één gemist hebben, kun je via het menu alle notificaties nogmaals openen en rustig bekijken. Super handig en heel gemakkelijk om notificaties nog eens te bekijken. Zelf heb ik dat op andere bandjes die ik gehad heb altijd wel gemist.
Sport Activiteiten
Het maakt niet uit of je wilt lopen, rennen, zwemmen of fietsen. Je kunt het allemaal bijhouden met de HONOR Band 5. Zo zijn er verschillende binnen activiteiten, zoals binnen lopen, binnen rennen, binnen fietsen en vrij trainen. Ben je meer een buiten persoon, kun je buiten lopen, buiten rennen, buiten fietsen en zwemmen tracken bijvoorbeeld.
Dit zijn alle mogelijke activiteiten die je kunt volgen: Buiten rennen, binnen rennen, buiten lopen, buiten fietsen, binnen fietsen, zwemmen, vrije training, binnen lopen, roeimachine en elliptische machine.
Hoe ziet het er dan uit als je een activiteit getracked hebt? Hier is een voorbeeld van een wandeling die ik gemaakt heb in Amsterdam:
/m/522061/1Is5Wk2bH8CttdgZlIBQZgtsAMVlaS46OHOCob8h8gQGsfMaRY?f=620xauto)
Slaap Monitoring
Voor mij is dit een essentiële functie. Een goede en accurate slaapmeter geeft je zoveel inzicht in je slaap en waar je dat eventueel kunt verbeteren. Gelukkig heb je met de HUAWEI TruSleep feature de mogelijkheid om de verschillende fases van je slaap te meten. Zo kun je met de HONOR Band 5 REM (Rapid Eye Movement), lichte slaap en diepe slaap meten. Super handig en aan het eind van de nacht krijg je netjes een rapport met verschillende inzichten, zo ziet dat eruit:
/m/522061/1Is5Wk2vFoeuHVK4PVLSLhncQbJd2g0IAafTvsXHIL7qkKyHlv?f=620xauto)
Batterij
HONOR meent dat je tot 14 dagen gebruik moet kunnen maken van de Band 5 op één enkele lading. Dit is, natuurlijk, afhankelijk van verschillende instellingen op de HONOR Band 5. Als je continue je hartslag laat meten, je veel notificaties krijgt, HUAWEI TruSleep aan hebt staan en verschillende activiteiten per dag doet, ga je de 14 dagen niet halen. Zelf heb ik, met al het bovenstaande, toch een week batterijduur uit de HONOR Band 5 geperst voor ik deze weer moest opladen.
Met alle features die ik aan had staan, was dit voor mij een geslaagde test. Éénmalig opladen per week is prima voor mij.
De HONOR Band 5 is smart band welke bijzonder goed presteert en te verkrijgen is voor een zeer lage prijs. Rond de €30 kun je er al eentje op de kop tikken. Als competitie zijnde zou ik een beetje angstig zijn voor de HONOR Band 5 welke gewoon uitermate goed werk levert. Zo krijg je veel activiteiten, lange batterijduur, accurate slaap/hartslag meting en 50 meter waterdicht! Ik ben onder de indruk. Voor mij is dit het smartbandje welke ik aanraad aan mensen die ernaar op zoek zijn.