Huawei P10 Plus Zwart Review
30 oktober 2019, laatste update op 30 oktober 2019, 268 views
Rapporteer
Product gekocht
Perfecte telefoon, duurzame batterij, lekker veel opslagruimte!
Pluspunten
- Prima, duurzame batterij
- Heul veul opslag
- Snel!
- Prettig beeldscherm
- Opslag uitbreidbaar
Minpunten
- Scherpstellen van camera gaat niet heel snel
Deze telefoon is al een tijdje in mijn bezit. Het verving mijn Motorola X Play 16Gb. Deze telefoon heeft wel wat meer Gigabytes om al je apps, foto's en andere zaken op te bewaren, maar liefst 128 Gb, die ik heb uitgebreid met een 64 Gb kaartje. Na 1,5 jaar gebruik (vanaf mei 2018) heb ik daar nog zo'n 70 Gb van over.
De telefoon heeft een mooi uiterlijk vind ik, maar dat is natuurlijk persoonlijk.... Het doet me denken aan een I-phone. Wel handig om een hoesje eromheen te doen (in mijn geval een telefoonharnas), want het bestaat uit veel glas. Overigens werd de telefoon destijds geleverd met glasbescherming er al op.
In anderhalf jaar is het batterijgebruik iets verminderd, maar niet significant. De android software werkt snel en heeft me nog niet in de steek gelaten na updates (mijn werktelefoon (I-phone), doet dat regelmatig...). Het beeldscherm is prettig en kan adaptief worden aangepast aan het omgevingslicht.
Huawei werkte toen nog met android, welke niet volledig 'stock' wordt geleverd. De EMUI (android drive), is echter een enkel extra laagje die weinig tot geen reclame doorlaat of voorzien is van veel rotzooi die je telefoon langzaam maakt. Ik heb geen idee of er daadwerkelijk spyware op is geïnstalleerd (wat wordt beweerd), maar ik heb daar persoonlijk tot op heden (nog?) geen last van gehad.
Er valt wat mij betreft enkel nog winst te behalen in (de snelheid van) het scherpstellen bij het maken van een foto of het schieten van een filmpje. Dat kan soms net te lang duren waardoor het beoogde fotomoment net voorbij is...
Al met al: Petje af voor deze Huawei, een telefoon die hopelijk nog lang zal meegaan.