Keuze
Ik heb voor deze monitor gekozen, omdat ik na het werken op een school in natura betaald moest worden. Ik had een budget van 300 euro. Na overleg kon ik met een bijbetaling van 25 euri voor deze monitor kiezen, de beste die de leverancier kon leveren in deze prijsklasse. Ik heb me dus niet echt in LCD's verdiept, omdat ik niet had gerekend op het 'krijgen' van een. Mijn vader heeft er tegelijkertijd ook een gekocht.
Research
Toen bekend was dat ik deze monitor zou krijgen, ging ik eens op internet zoeken wat ik precies gekozen heb. Tot mijn grote verbazing kon ik nergens een review vinden, en zelfs op de site van Acer staat deze monitor niet vermeld. Ik vind het nu dus heel wat dat hij wel in de lijst van T.net staat

update:
Ondertussen heb ik hem wel op de site van Acer kunnen vinden:
Content verpakking
In de verpakking zit de monitor, een voetsteun, een geluidskabeltje, een vga-kabel met een stekker aan beide zeiden en een voedingskabel. Op het scherm zat een beschermvelletje geplakt met daarop aanwijzingen over de aansluiting en de optimale resolutie voor dit scherm (1280*1024).
Installatie
Nadat ik mn oude CRT-monitor verwijderd had en alle kabels aangesloten aan de nieuwe monitor, moest ik eerst mijn desktop herorganiseren, deze was namelijk een 1024*768 resolutie gewend. Wat me opviel nadat ik de resolutie aanpaste, was dat het scherm zich even opnieuw moest instellen aan deze resolutie, iets wat ik van mijn CRT niet gewend was.
Autoconfig
De knopjes onder het scherm staan voor het OSD-menu, links en rechts navigeren (ook om volume v/d ingebouwde boxen te regelen) een aan-uitknop en een autoconfigknop. door deze laatste in te drukken, zoekt de monitor zelf naar de beste instelling om de input weer te geven. Deze bleek ik veel vaker nodig te hebben dan wenselijk:
Fout(je)
Elke keer als de resolutie verandert, stelt de monitor zich daar opnieuw voor in. Dit gebeurt alleen lang niet altijd met succes. Het beeld lijkt constant verschoven te zijn, waardoor een zwarte balk van zo'n 5 a 7 cm ontstaat. De verschuiving gaat soms zover, dat de linkerkant er aan de rechterkant weer uitkomt, weer met dezelfde zwarte balk ertussen. Door op de autoconfig-knop te drukken, wordt het probleem steeds verholpen, maar fijn is anders. M'n vader heeft hetzelfde probleem.
Een telefoontje naar de leverancier
Omdat mijn vader goede contacten heeft met de leverancier (Thijsoft in Oldenzaal, hij heeft er een tijd terug gewerkt) belde hij deze op en legde het probleem voor. Een uurtje later belde hij terug met de melding dat het probleem bij Acer bekend was en dat ze bezig waren met nieuwe firmware. Dit zou echter minstens 6 tot 8 weken duren.
Tien weken later
Gisteren heeft pa onze monitoren teruggenomen naar de leverancier, ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet hoever ze ze terugsturen. Ik ga ervan uit dat ze de monitoren een firmware-update geven enz. We hebben zolang vervangende LCD-monitoren gekregen van de leverancier. Op dit moment is hij nog 'weg'.
update: 1 maand later
ik heb de monitor nu bijna een maand weer terug, en de firmware-upgrade heeft geholpen. hij functioneert nu zoals een monitor hoort te functioneren en ik heb de autoset-knop nog niet weer hoeven te gebruiken.
Prestaties
Los van bovengenoemd ongemak, vind ik het een heerlijke monitor, met duidelijke kleurweergaven. Van 100% zwart tot 100% wit, met alle tussenliggende kleuren, heb ik nog geen "onregelmatigheden" gevonden. Van ghosting heb ik totaal geen last, iets wat ik nu met de reserve-monitor wel ervaar.