Dat was ook waar ik me in eerste instantie zorgen over maakte. Bij ons staat de TV met de achterkant naar de muur met ramen dus het licht valt er niet recht op. Vanaf halverwege de middag kan er flink wat zon naar binnen schijnen. De TV is dan nog steeds goed te bekijken en duidelijk beter dan onze LCD tv van zo'n 8 jaar oud (die toen ca. €800 was).
Ik heb zelf voor overdag en 's avonds verschillende profielen ingesteld: 'bioscoop' voor 's avonds als het donker is en de 'cinema home' of variant daarop voor overdag. Schakelen hiertussen is echt heel makkelijk dus praktisch ook prima uitvoerbaar.
De instelling 'Maximale helderheid' is overdag wel erg fijn: deze zorgt ervoor dat de donkere delen wat minder donker worden waardoor het beeld er overdag beter uit ziet. Misschien niet 'zoals de regisseur het bedoeld heeft', maar die regisseur bewerkte zijn film dan ook niet in een helder verlichte ruimte ;-).
Daarnaast kun je met de instelling 'oled lampje' de helderheid ook instellen. In het donker vind ik rond de 50 prima, maar overdag kan die gerust naar 80 of evt 100. 100 kan wellicht de kans op inbranden wat vergroten, maar gezien de tests hiervan durf ik dat prima aan voor die paar keer dat de zon echt fel naar binnen schijnt.
En dat laatste is wellicht wel het belangrijkste. Wij kijken vooral TV als het donker is en als we overdag kijken, dan is het vaak niet iets waar je per se de beste beeldkwaliteit voor nodig hebt. Voor ons wegen de extra helderheid van een LCD bij lange na niet op tegen het beeld van een OLED. 's Avonds (of overdag op een gemiddelde herfstdag) is het beeld voor ons onovertroffen. Voor ik deze TV had keek ik nog wel eens een serie op mijn laptop en was eigenlijk altijd verbaasd over hoe netjes het er op de laptop uit zag; sinds we deze tv hebben is dat wel over

[Reactie gewijzigd door eynickey op 25 juli 2024 18:28]