OnePlus 7T Zilver Review
12 november 2019, laatste update op 12 november 2019, 553 views
Rapporteer
Product gekocht
Omdat mijn 3T echt vervangen moest worden ben ik overgestapt op de 7T (128 GB). Een prachtig toestel, met 3 prachtige rear camera's, en een heilige oplaadtechnologie (maar niet draadloos).
Pluspunten
- Warp Charge 30T (Heel snel laden)
- De 3 camera's maken hele mooie foto's, die bijna iPhone waardig zijn
- 90Hz scherm
- Vingerafdrukscanner onder scherm
Minpunten
- Lelijke kleur (mening)
- Screenprotector die in de fabriek geplakt is kwam vrij gauw los
Begin 2017 ben ik overgegaan van mijn iPhone 5s naar de OnePlus 3T. Na bijna 3 jaar gebruik te hebben gemaakt van de OnePlus 3T, was het tijd voor wat nieuws. De camera van de 3T is niet geweldig, hij werd trager, en de batterij moest tweemaal dagelijks geladen worden met mijn intensieve gebruik (Heel veel apps, veel mail accounts, continu verbonden met WhatsApp Web, en +- 4 uur scherm gebruik per dag).
Na een paar dagen getwijfeld te hebben tussen de 7 (256 GB), 7T (128 GB), of wachten op een 7T met 256 GB opslag, kon ik me echt niet meer inhouden en heb ik toch maar de OnePlus 7T (128 GB) aangeschaft, omdat ik echt aan vervanging toe was.
Het overstappen verliep perfect. Met een combinatie van data overzetten via mijn Google account en de OnePlus Switch app had ik binnen een uur (bijna) alle instellingen en bestanden overgezet. Het instellen van mijn mail accounts in BlueMail moest ik handmatig opnieuw doen, dus daar was ik wel even zoet mee. Maar aan het eind van de avond was de telefoon gereed voor gebruik.
De camera heeft een enorme upgrade gehad. Op de 3T viel die nog flink tegen, maar met mijn 7T kon ik direct prachtige plaatjes schieten. Er is zelfs een speciale nachtmodus, die het best redelijk doet. Naast de "normale" lens heeft deze telefoon ook een groothoek- en telelens. Dit is een enorme toevoeging wat er voor zorgt dat je nog meer geweldige foto's kan maken, zonder een professionele camera. Ook heeft de telefoon een portretfunctie, waarbij de achtergrond word vervaagd. Deze werkt nog niet perfect, maar het ziet er meestal goed uit.
De batterij van deze telefoon is ongelooflijk goed. Binnen een uurtje is de telefoon volledig opgeladen, van 0 naar 100%. Daarna houd de telefoon het makkelijk 24 uur vol. Op het moment van schrijven heb ik de telefoon 14 uur geleden voor het laatst geladen, heb ik 'm zo'n 2,5 uur gebruikt, en ik heb nog 60% batterijlading over. Het is geweldig om niet overal een oplader mee naartoe te moeten nemen, want je telefoon raakt voorlopig toch niet leeg!
Het 90 hertz scherm is een enorme vooruitgang op een "oud" 60 hertz scherm. De bewegingen op je scherm zijn veel en veel soepeler. De gebruikservaring gaat er flink op vooruit!
Deze telefoon is zeker een aanrader. OnePlus is de afgelopen jaren wel duurder geworden, maar geeft nog steeds een goed product voor een redelijke prijs.