Fossil The Carlyle HR Gen 5 Black Silicone Zwart (Zwart) Review

24 oktober 2019, laatste update op 24 oktober 2019, 196 views Rapporteer

Het horloge doet wat het moet doen maar ik voel me niet verrast. Het meet je hartslag, verteld onder andere de tijd en je telefoonmeldingen, maar ik mis de naadloze samenwerking met mijn Iphone.

Pluspunten

• Design
  • Batterijstanden

Minpunten

• Niet naadloos met iOS

Na een eerdere generatie getest te hebben van de Fossil Smartwatch was ik destijds weinig enthousiast. Als bezitter van een Iphone neem je uiteraard een gok of een smartwatch, draaiende op Google software, wel goed linkt met je telefoon. Destijds was dat allesbehalve het geval en had ik het idee dat ik maar de een kwart van de functies kon gebruiken. Daarbij kwam kijken dat de functies alles behalve volledig werkte.

Nu met de Fossil gen 5, is dat een compleet ander verhaal. De Gen 5 biedt een groot pakket aan functies aan, die allemaal op zich goed werken. Van de fitnessapp waarbij je je workouts registreert, tot aan de hartslagmeter en je telefoon meldingen die binnenstromen op je watch.

Toch mistte ik een aantal dingen. Als iphone fan, weet ik wat een Apple Watch kan en hoe naadloos alles overloopt, en toch mis ik ergens dat gevoel met de Google Software. Het werkt, maar net niet altijd even perfect. Bovendien heb je allemaal dubbele apps doordat je voor onder andere gezondheid weer Google Apps nodig hebt.

Om het positief te houden was ik dit keer wel zeer te spreken over de batterij functies. Vorige keer was dat een van mijn grootste minpunten maar de verbeterde batterijduur en snelle oplader maken daarin volledig het verschil. Al met een al een positieve ervaring maar niet verrast door het horloge.

Heb jij ook een Fossil The Carlyle HR Gen 5 Black Silicone Zwart (Zwart)?