€ 59,99 bij Taelman Home

Philips Hue Lightstrip Plus 2 meter Review

23 oktober 2019, laatste update op 23 oktober 2019, 1.846 views Rapporteer

Ik heb de set van 3 meter gekocht ter vervanging van oude TL-balken onder keukenkastjes. Ondanks de wat hoge aanschafprijs, ben ik er zeer tevreden mee. Product is aantrekkelijk door een veelzijdige toepassing: het dient zowel als functioneel licht boven een aanrechtblad als sfeerverlichting 's avonds.

Pluspunten

• Eenvoudige installatie
  • Opties voor licht eindeloos
  • Veelzijdige toepassingen

Minpunten

• Prijs
  • Ingekorte stukken uitbreiden niet mogelijk
  • Hue controller geen los onderdeel

Ik was al enige tijd opzoek naar vervanging van de TL-balken onder de keukenkastjes. Na recentelijk te zijn gestart met de Hue starterskit, kwam ik de Hue Lightstrip tegen. Ik heb in eerste instantie even getwijfeld in verband met de prijs, maar toen ik de 2+1 meter set tegen kwam, heb ik hem toch maar besteld. De voordelen wegen namelijk best wel hoog voor mij. Dit zijn in ieder geval:

- De vele opties voor lichtkleur en -intensiteit, daarmee zowel geschikt als functioneel licht op het aanrechtblad als sfeerverlichting.
- Bediening van de gehele strip met één knop (of app of andere accessoire) in plaats van drie losse analoge knopjes bij iedere TL-balk
- Stroombesparing, van drie x 30 Watt naar 1 x 20 Watt (bij volle intensiteit).
- Goed passend te maken over een specifieke afstand.

Installatie ging gemakkelijk. Doordat de voedingskabel van de stekker en de Hue controller te koppelen valt, kan deze gemakkelijk achter een keukenkastje worden getrokken. Bij de 2+1 meter set, wordt naast de extra 1 meter extensie ook een 'bochtje' geleverd, zodat een haakse bocht gemaakt kan worden. Bij de 2+1 meter set was het overigens fijn geweest als je kan kiezen of je eerst het 1 meter stuk of eerst het 2 meter stuk aan de Hue controller koppelt. Dit is niet mogelijk omdat het 2 meter stuk niet los te koppelen is van de Hue controller.

Het product wordt geadverteerd alszijnde uitbreidbaar EN inkortbaar. Dit gaat niet samen zonder te moeten solderen. Bij het knippen, kan je namelijk geen verlengstuk of bochtje meer aan het geknipte uiteinde koppelen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij haakse bochtjes en meerdere korte stukken. Voor mij was dit geen issue, maar het viel me wel op.

Bij de installatie moest ik een klein deel van de strip afknippen om hem passend te maken. De strip moest namelijk een stuk van 2,80 meter overbruggen. Om de ca. 33 cm is een kniprandje getekend, waar knippen mogelijk is. Nadat ik de strip met de tape had bevestigd (let op, hij kleeft niet direct goed vast), leek de ledstrip in eerste instantie niet te werken. Uiteindelijk bleek dat ik de extensie niet goed had vastgeklikt.

Verder werkt de strip op exact dezelfde wijze als een Hue lamp, dus via de Hue app of accessoire (Hue dimmer knop, sensor etc..). Het belangrijkste, namelijk de functionele verlichting op het aanrechtblad tijdens het koken is meer dan fel genoeg. 's-Avonds gaat de verlichting automatisch op een gedimde modus als sfeerverlichting. Heerlijk.

Ik ben zeer tevreden met het product en verwacht meer aan te gaan schaffen van Hue. De stabiliteit en mogelijkheden zijn, zoals gewend van Hue, eindeloos. Een absolute aanrader, al kan ik me voorstellen dat de prijs mensen afstoot.

Heb jij ook een Philips Hue Lightstrip Plus 2 meter?