be quiet! Dark Base 700 Zwart Review
20 oktober 2019, laatste update op 20 oktober 2019, 204 views
Rapporteer
Product gekocht
Degelijk, stil, maar had handiger gekund.
Pluspunten
- Degelijke bouw
- Veel ruimte
- Stil
Minpunten
- Niet alle ruimte praktisch te benutten
- Maar twee fans meegeleverd
Ik was op zoek naar een stille kast waar ik toch mee kon gamen. Voor de videokaart heb ik gekozen voor een watergekoelde 2080Super van Inno3D. Daar zit direct het probleem dat ik met deze kast heb. Er zijn denk ik twee logische plaatsen voor de koeler van de videokaart. De onderkant in het voedingscomparitment, of de voorkant. Ik heb nu de voorkant gebruikt, maar daardoor ben je direct de mogelijkheid om extra hard disks in te bouwen kwijt. Standaard kun je in het compartiment van de voeding twee harde schijven plaatsen. Er is een bracket voor een derde bijgeleverd, maar die kan niet geplaatst worden als je de koeler van de grafische kaar aan de voorkant zet. Je kunt denk ik de zaak ook omdraaien: koeler naar het voedingscompartiment, en die schijven naar de voorkant. Dan kun je ook een extra ventilater aan de voorkant inbouwen. Misschien dat ik die later probeer, als ik toch nog meer van mijn oude harde schijven wil overzetten of als ik merk dat de koeling toch onvoldoende is.
Er worden slechts twee fans meegeleverd. Gelet op de prijs vind ik dat wat karig. Zeker als je een kast stil wil laten zijn, heeft het volgens mij nut om meer fans te hebben die je dan op lagere toeren kunt laten draaien.
De led verlichting van de kast is aan mij niet besteed, maar is wel stijlvol uitgevoerd.
Ik heb niet eerder een dergelijk dure kast gehad, mijn eerdere was een HAF van CoolerMaster. Je ziet dat deze BeQuiet degelijker is, maar de CoolerMaster is met een ander idee gebouwd. Of het prijsverschil gerechtvaardigd is, weet ik niet. Daarvoor heb ik te weinig vergelijkingsmateriaal.