Fossil The Carlyle HR Gen 5 Black Silicone Zwart (Zwart) Review
18 oktober 2019, laatste update op 18 oktober 2019, 162 views
Rapporteer
Product gekocht
Eindelijk een Android smartwatch die lekker werkt, goed draagt, mooi is en zeker een dag mee gaat. Moet je wel even goed afstellen en in verdiepen, maar het kan.
Pluspunten
- Design
- Draagcomfort
- Accuduur
- Software
Ik gebruik een smartwatch voornamelijk als verlengstuk voor mijn telefoon. Daarvoor is deze absoluut geschikt en ik gebruik volgens mij nog maar een kwart van de mogelijkheden. Dit horloge draait op Wear OS en draait heerlijk. Apps openen vlot, spraakcommando's worden goed ontvangen.
Ik heb de variant met het siliconen bandje en draagt heerlijk. Veel smartwatches voelen vaak als koelkasten, maar deze voel je niet. Deze is lekker ligt en het bandje draagt comfortabel. Alleen als je je hand ver buigt kan je wel eens per abuis een knop indrukken.
Het design van het horloge is mooi, randen zijn netjes afgerond. Knoppen van degelijke kwaliteit. Het scherm is iets kleiner dan het lijkt. Er zit nog een zwarte rand omheen. Maar totaal niet storend.
Vaak wordt Google Assistant aangehaald als iets handigs, maar ik vind het nog steeds een gimmick. Het werkt wel aardig, maar lang niet altijd even zoals ik zou willen.
De batterijduur is vaak een probleem bij smartwatches. Ook hier kan het een probleem zijn, maar je kan het met de software van Fossil finetunen naar wens zodat alleen aanstaat wat jij wil. Als je alle sensors en netwerken aanzet dan is de accu zo leeg en redt je niet 1 dag. Maar zoals gezegd normaal gebruik redt je makkelijk 1 dag.
De opslag van dit horloge is groot, maar ik begrijp niet goed waarvoor. Je kan wat meer apps erop zetten, maar dan loopt ie weer sneller leeg omdat deze toch steeds weer iets vragen van het horloge. Je kan Spotify bijvoorbeeld niet offline erop plaatsen zodat je met alleen een bluetooth headset kan sporten. Je moet altijd hiervoor je telefoon bij je hebben.
Ik vind het een erg fijne horloge.