Fossil The Carlyle HR Gen 5 Smoke Stainless Steel Zilver (Zilver) Review

18 oktober 2019, laatste update op 18 oktober 2019, 594 views Rapporteer
Product gekocht 0

Geweldig horloge! Eindelijk de features die je verwacht van een moderne smartwatch; Waterdicht, ingebouwde speaker, goede accuduur en gewoon mooi om te dragen!

Pluspunten

• Snel
  • Goede kwaliteit
  • Waterdicht
  • Veel apps beschikbaar
  • Goede accuduur

Minpunten

• Geen

Wat een geweldig klokje, deze nieuwe smartwatch van Fossil. De smartwatch familie van Fossil was me al bekend, maar dit exemplaar is echt briljant.

Het koppelen van dit horloge aan een Android telefoon gaat bijna vanzelf, het is een fluitje van een cent. Na afloop van het koppelproces kwamen er wel een heleboel updates binnen voor het horloge, maar de installatie daarvan verliep erg soepel.
Daarna eens gaan kijken naar de nieuwe features ten opzichte van eerdere Fossil smartwatches. Wat direct opvalt is de ingebouwde speaker. Dit is bijzonder makkelijk want daardoor kan in de ingebouwde Google Assistant gewoon tegen je terugpraten. En dat is geweldig, want dan sta je in de supermarkt en dan zeg je tegen je horloge dat thuis de lichten aan moeten, en dan hoor je "Oke, ik zet de verlichting aan". Briljant!
Ook de mogelijkheid dat je een telefoongesprek kunt voeren middels je horloge, terwijl je telefoon in je broekzak zit, is helemaal top!

Ja, een echte aanwinst dit nieuwe Fossil Gen5 horloge. Ook de snelheid waarop het klokje reageert is bijzonder te noemen. Je kunt merken dat er een echte krachtpatser in dit horloge zit, die 3100 Qualcomm processor met maar liefst 4 cores. Het werkgeheugen van 1 Gb is ruim voldoende om soepel en vlot te presteren. Snel, maar zonder teveel energie te slurpen. Met mijn wijzerplaat op "Always on" red ik het makkelijk tot s'avonds. En als ik dan toch enkele dagen met mijn horloge zou moeten doen, dan zijn er met dit horloge mogelijkheden om dit te bereiken. Zo zijn er verschillende modi selecteerbaar waarmee de smartwatch het tot drie weken aanhoud (met alleen weergave van tijd).

Al met al een geweldig horloge dat ook de sportfanaten zeker zal bekoren.
Zo kun je met apps als Google WorkOut prima uit de voeten voor registratie van allerlei sporten. Deze worden dan netjes bijgehouden in je Google Fit profiel. Mocht je meer eisen stellen aan de registratie van je work-out dan kun je zelfs de Strava app op je toestel installeren, zodat daarna alles netjes naar je Strava profiel wordt geupload na je training.
Met de opslag capaciteit van 8 Gb kan dit horloge genoeg apps aan, dus maak je daar geen zorgen om!

Al met al een prima horloge, de beste die Fossil heeft uitgebracht tot heden.
Een echte aanrader!

Heb jij ook een Fossil The Carlyle HR Gen 5 Smoke Stainless Steel Zilver (Zilver)?

Net als K.I.T.T :D
Al met al een geweldig horloge dat ook de sportfanaten zeker zal bekoren.
Bedoel je mbv de apps die je op de Play Store kan downloaden? Of heeft dit horloge zelf iets speciaals voor sportfanaten?