Fossil The Carlyle HR Gen 5 Dark Brown Leather Zwart (Bruin) Review

18 oktober 2019, laatste update op 18 oktober 2019, 190 views Rapporteer
Product geleend 0

Knappe smartwatch, maar de accuduur schiet tekort.

Pluspunten

• Mooi
  • Waterdicht
  • Speaker en mic
  • Oled

Minpunten

• Accuduur
  • Zwarte rand display

3 van 5 sterren (Voldoende)
Knap is ie, de nieuwe Fossil Carlyle! Slank, modieus, hip en klassiek tegelijk. Voor wat betreft de buitenkant heeft Fossil het dik voor mekaar. Maar laten we eerlijk zijn, een smartwatch koop je niet alleen voor de buitenkant. De specificaties zijn overal te vinden. Het heeft weinig zin om die hier weer op te ratelen, dat ga ik dus ook niet doen. Ik ben in het bezit van een 4 jaar oude sony smartwatch 3, welke ik tot voor kort nog elke dag om mijn pols had. Had ik behoefte aan een nieuwe? Nee eigenlijk niet. Hij doet het nog altijd uitstekend. Dit weekend de Carlyle om mijn pols geknoopt. Mooier, sneller, scherper en meer functies. Eigenlijk in alles een overtreffende trap, op één ding na. En daarbij kom ik denk ik op de zwakste schakel van deze nieuwe Fossil. Met mijn sony kom ik gemakkelijk de dag door, met de Carelyle lukt dit meestal wel, maar ook vaak niet. Als de dag vroeg begint en laat eindigt laat ie het afweten. Er zijn wel wat instellingen te wijzigen om de batterijduur te verlengen, maar daarmee maak je de smartwatch ook minder smart. Op het net is veel kritiek te lezen op android wear van google. Ik begrijp het niet zo goed. Alles werkt bij mij prima. De vrijheid in de keuzes van de programma's is heel erg fijn. Er zijn veel apps te vinden in de play store welke fijn samenwerken met de smartwatch. Bijvoorbeeld de swim app is onmisbaar voor mij. De Carlyle is gelukkig waterdicht en gaat bij mij twee keer per week een uur het water in. De fossil bezit een speaker en een microfoon. Daarmee moet het ook mogelijk zijn om te bellen zonder je telefoon uit je zak te halen. Het lukt mij niet om dat goed voor elkaar te krijgen. De verbinding stottert en is dermate slecht dat het onbruikbaar is voor mij. Als iemand tips heeft hoor ik het graag. Zou ik de telefoon aanbevelen? Ik weet het nog niet. De Fossil gen 5 is mooi, heel mooi zelfs. Combineer dit met snelheid en een scherpe look en we zijn er............of toch niet..........dat ene minpuntje maakt mij aan het twijfelen.

Heb jij ook een Fossil The Carlyle HR Gen 5 Dark Brown Leather Zwart (Bruin)?