HP EliteBook 2540P (WP884AW) Review

nicenemo
13 oktober 2019, laatste update op 13 oktober 2019, 675 views Product gekregen

HP EliteBook 2540P (WP884AW)

Schattig nachtlampje. Robuust compact. Potentieel snell en leuk voor op reis. Wel harde schijf door ssd vervangen .

Pluspunten

• bouwkwaliteit
  • performance
  • nachtlampje
  • compact
  • toetsenbord

Minpunten

• scherm resolutie slechts 1280x800
  • harde schijf remt performance
  • geen HDMI aansluiting
  • wordt best warm

Via werkgever gratis een oude HP 2540p Elitebook kunnen krijgen.
Leuk ding als je er gratis of voor weinig aan kunt komen en. een beetje handig bent.

. Tegenwoordig ben ik meestal niet zo dol op oude hardware, te traag, te stoffig, geen zin, geen tijd, mijn smartwatch is sneller etc, maar deze was erg leuk.

Opvallend was het 12 inch scherm formaat. Net iets compacter dan mijn 14 inch Thinkpad. er zit een schattig uitklapbaar nachtlampje boven in het scherm. licht sensor onder in het scherm. webcam en 2 microfoons

I7 low power processor, dus zuinig. 4 GB geheugen 120Gb harde schijf, dvd brander.

Lekvrij toetsenbord. Tikt bijna net zo lekker als mijn Thinkpad. verlichte media knoppen bar boven de functie toetsen. Goh Apple kwam hier pas onlangs mee ;)

Degelijke kast, 1.5 kg, best zwaar voor een 12 inch. Bijna net zo stevig als mijn 14 inch Thinkpad.

Komt standaard met Windows 7. Inmiddels vervangen door Ubuntu Mate. Windows 10 kan er op draaien.

Laptop is vlot maar door de harde schijf is het net een auto op de handrem.

ff gegoogled op onderdelen en prijs.

nieuwe accu ~ EU 30. Nog geen idee hoe goed de bestaande accu nog is.

ssd vervangen kan op 2 manieren en voor < EU 80.

1. de micro sata drive vervangen door een M2 naar micro SATA adapter met M2 schijf. Adapter is iets van EU 30. De M2 ssd vanaf EU 30. 40mm of 60 mm lengte, 80mm zal niet passen. Micro Sata is NIET hetzelfde als mSata. Micro Sata drives bestaan niet of zijn heel duur. mSata drives zijn al duur.

2. de dvd drive vervangen door een expansie Bay waarin een sata of M2 ssd in past.

Dit scheelt vast veel in snelheid en accu verbruik.

Er zitten 2 geheugen sloten in. Er kan totaal 8 Gb ram in. 1 slot zit achter een klepje aan de onderkant. Het andere slot zit onder het toetsenbord. Het geheugen in dit laatste slot vervangen is iets meer en secuur werk. 4GB geheugen kost EU 28.
Als ik alles vervang voor nieuwe onderdelen EU 150 ~ 200 afhankelijk van de ssd. Ongeveer de prijs van een matige tablet.

Scherm is geen full hd, maar slechts 800 hoog!

Specs: pricewatch: HP EliteBook 2540P (WP884AW) Er zijn een aantal varianten.

Alternatieven:

1. Lenovo Thinkpad X250 of opvolgers: pricewatch: Lenovo ThinkPad X250 20CLS0DJ01

2. Waarschijnlijk iets in de Dell XPS lijn

Review van een paar jaar terug https://vagabondish.com/hp-elitebook-2540p-travel-laptop/

Heb jij ook een HP EliteBook 2540P (WP884AW)?