Honor Band 5 (zonder NFC) Zwart (Zwart) Review
12 oktober 2019, laatste update op 14 oktober 2019, 626 views
Rapporteer
Product gekocht
Prima (en goedkoop) product voor iemand die simpelweg zijn stappen wilt tellen, hartslag wilt meten en gedetailleerd informatie over zijn slaap wilt. Maar zoek je iets om "makkelijk" oefeningen aan te zetten (Met GPS) en of hernoembare oefeningen wilt, dan zou ik deze laten staan.
Pluspunten
- Gedetailleerd slaap informatie.
- Sp02 sensor/meting! (in nieuwere firmware update)
- Veel watch faces beschikbaar.
- Vind je telefoon optie. (wel erg handig)
Minpunten
- Connected GPS werkt niet vanaf de band.
- Geen hartslag direct op het scherm.
- Geen hernoembare oefeningen.
- Stress Meting werkt niet (ooit misschien?)
- De app & band telt beide je stappen.
3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb de Honor Band 5 retour gestuurd. Hoewel hij geweldig is met de sp02-meter en uitstekende slaapdetails, vind ik de rest van de functies erg beperkt.
De "Connected GPS" werkt niet eens als je een oefening vanaf de band kiest. Pakt alleen de informatie wat beschikbaar is via de band. Dus alles (hart, stappen, enz) behalve je GPS informatie. Als je een oefening aanzet vanaf de Health app, dan maakt ie wel gewoon gebruik van je GPS en laat alle informatie zien op je Honor Band 5.
Verder zijn de aantal oefeningen beschikbaar matig. Meest voorkomende zijn natuurlijk wel beschikbaar, onder anderen:
- Outdoor Run
- Elliptical
- Rower
- Pool
- Free Training
Omdat deze functies op de band beschikbaar zijn, kun je geen GPS gebruiken. Via de Health app is alleen Outdoor run, Indoor run, Cycle en Train (Meerdere trainingen) beschikbaar, met GPS ondersteuning met uitzondering van Indoor Run. Je kunt ook geen enkele oefening hernoemen of een handmatige oefening toevoegen.
Verder kun je op de Honor band 5 ook meldingen ontvangen.Hoewel dit goed werkt, is dit ook erg gelimiteerd. Laat alleen gedeeltelijke van het gehele bericht zien, en je kunt niet omlaag scrollen. Reageren zoals je bij sommige bands kunt doen met simpele standaard reacties is helaas niet mogelijk.
De officiële app is ook de "enige" app die de band ondersteunt met uitzondering van het exporteren van je gegevens naar bijvoorbeeld Google Fit. Maar de band is letterlijk helemaal gesloten. Dus je kunt er zelfs geen aangepaste apps voor maken. Terwijl op de Mi Band echter talloze applicaties beschikbaar zijn.
Om nog maar te zwijgen over het feit dat de app Honor Health zowel de telefoon als de band gebruikt als een 'bron' voor pedometer. Je kunt de bron niet zelf kiezen. Je aantal stappen dat je ziet via de app is afhankelijk van de meeste stappen van de telefoon of de Honor Band 5.
Hoewel de Health app een "stress meting" functie heeft. Werkt dit op dit moment niet met de Band 5. Denk niet dat het compatibel is want de app vraagt om een een band te verbinden. Geen idee of ze hier iets aan doen.
Plusje.. je kunt wel je telefoon vinden via de band. ^_^.
Accuduur is echter afhankelijk wat je allemaal aan zet. Mocht je de slaap functies + 24/7 HR aan zetten, dan ben je zo +20% per dag kwijt, dus kun je er ongeveer 4/5 dagen mee doen.
Waar ik wel blij mee ben (was) zijn de watch faces. Als ik het goed heb geteld, zijn er ongeveer 50 beschikbaar (op dit moment).
Kan alleen niks vinden of je sp02 (bloed zuurstofgehalte) gegevens op de app wordt opgeslagen. Laat wel netjes zien op de band, maar zou beter zijn als ie dit regelmatig automatisch zou worden gemeten en in de app te zien is.
Leuk goedkoop apparaatje, maar is gewoon zeer gelimiteerd. Zoals ik al zei in korte toelichting.