Gigabyte X570 GAMING X (rev. 1.0) Review

2 oktober 2019, laatste update op 15 mei 2020, 397 views Rapporteer
Product gekocht 0

Mijn eerste review was erg positief, echter bleek ik dit product te vroeg beoordeeld te hebben omdat er uit eindelijk problemen voorkwamen met de audiochip.

Edit: 7 maanden later en mijn PC begon willekeurig te crashen. Na een hoop gedoe heeft de winkel achterkunnen halen dat de moederbord defect was.

Pluspunten

• Werkt goed met Ryzen 3000
  • Ok prijs

Minpunten

• Waardeloze audiochip
  • Waardeloze customersupport
  • Slechte kwalitiet

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Er is een in-line echo die erg storend is. Mijn vrienden horen mijn game geluiden (en hunzelf) door mijn microfoon heen. Na alles geprobeerd te hebben en oorzaken uitgesloten te hebben, ben ik er van overtuigd dat er iets mis is met de audiochip op de moederbord.

Ik heb vervolgens contact gemaakt met de customersupport. Maar die zijn zo traag dat na 1 maand geen voortgang is gemaakt, het helpt ook totaal niet dat ze maar 1x per week reageren.

En terwijl dit probleem nog niet opgelost is beginnen er nieuwe kwalen voor te komen tijdens het voicechatten. Ik wil nog geen vingers wijzen naar de audiochip zonder andere mogelijke oorzaken uit te sluiten. Maar aangezien de boven genoemde probleem ook door de audiochip veroorzaakt word, zou het me niet verbazen als deze ook veroorzaak wordt door de audiochip.

Edit:

Ik heb een headset van mijn vriend geprobeerd en die had de zelfde probleem. Ik heb daarna maar een USB headset gekocht die de audiochip omzeild en daarna er geen problemen meer aan gehad. Jammer dat ik dus een andere product moest kopen om problemen met deze te verhelpen

Edit 2:

7 maanden na aanschaf begon mijn PC willekeurig te crashen. Ik heb letterlijk al mijn hardware dat ik thuis kon testen getest om te kijken wat de oorzaak was. Enige wat overbleef was de moederbord. Die had ik terug gestuurd naar de winkel waar ik hem gekocht had samen met de RAM sticks en CPU omdat ik er niet 100% zeker was dat ze foutloos werkte. Winkel had alles getest en bleek dat de moederbord onstabiel was en moest vervangen worden.

Voor hoeveel problemen mij dit moederbord heeft veroorzaakt zou ik hem niet eens gratis aannemen van iemand. Erg teleurstellend dit.

Heb jij ook een Gigabyte X570 GAMING X (rev. 1.0)?

Heb net zelfde probleem met dit MB ondervonden. (Ryzen 7 3700x - 32GB ram)
Heb welgeteld 1 week na aankoop van mijn 7.1 surround card kunnen gebruik maken, dan plots niet meer werkende, stuurprog crashte hele tijd... onboard werkt maar constant digitale ruis of onderbrekingen in sound reproductie dus gamen of film kijken meestal niet mogelijk of het mb moest eens een goeie dag hebben.
De recente strijd om de secure boot aan te krijgen om de Win11 install te doen koste mij incluus de install bijna dagje... ene keer start ie niet op, dan ziet ie weer niet waarvan ie moet booten..
Zeer instabiel moederbord van dag 1 dus en weet niet of ik nog snel een gigabyte MB zou kopen.