Afgelopen maandag hebben wij de Panasonic Lumix DC-FZ82 binnengekregen. Ik had hiervoor een Nikon Coolpix B500, maar die was helaas gestolen tijdens de vakantie.
Na aardig wat reviews en beoordelingen te hebben gelezen over dit toestel was de keuze gemaakt. Maar wat viel de kwaliteit van de foto tegen. Ik ben er een uur mee aan het foto's maken geweest en was razend enthousiast. Op het scherm van de camera zagen de foto's er mooi scherp uit. Ook de zoom van het toestel was super.
Maar na de wandeling ging ik de foto's op de laptop bekijken en dat viel tegen. Alle foto's waren op 100% zoomlevel onscherp. Het voelde als een digitale zoom/compressie. Onscherpe blokkerige randen van gezichten, bloemen en dieren. Ik heb de oude foto's van de Nikon erbij gepakt en die hadden dat totaal niet.
De camera op zich is een erg fijn apparaat en zeker aan te raden voor mensen die geen 100% nodig zijn. Voor het afdrukken van foto's op normaal formaat zal dit waarschijnlijk voldoen, maar heb ik niet uitgeprobeerd. Voor de prijs krijg je verder een goed apparaat.
Ik heb het toestel teruggestuurd en ga nu kijken naar een toch maar iets duurdere versie.
/m/384124/1IfyoR2OapkO0U8kX5z9H1SZ481iDDtUxSh8G5zhghJEIpoJDX?f=620xauto)
Dit is een uitsnede van een foto op 100% zoom. De camera zelf was niet heel ver uitgezoomd en stond op iA+ modus.