Acer Aspire 7 A715-74G-53YM Review

29 september 2019, laatste update op 30 september 2019, 2.537 views Rapporteer

Mooie laptop met uitstekende prestaties

Pluspunten

• Metalen behuizing
  • UItbreidmogelijkheden
  • Start razendsnel op
  • Uitstekende kwaliteit/prijs verhouding
  • Stil

Minpunten

• Geen lichtgewicht laptop
  • Plaats van de voedingsaansluiting niet ideaal

Fijne laptop wat snel opstart (plm. 7 sec. incl. inloggen) dankzij de vingerafdrukscanner en snelle 512 GB NVMe SSD. Ik heb deze laptop vooral gekozen i.v.m. de uitbreidingsmogelijkheden. Extra opslag d.m.v. een 2e m.2-slot geschikt voor een NVMe of SATA SSD en nog een aparte SATA aansluiting voor een SSD of HD schijf. Gezien de prijzen van SSD zie ik alleen het nut niet om nog een HD schijf in een laptop te stoppen. Geheugen is uit te breiden tot maximaal 32GB

De behuizing is van metaal en ziet er strak uit. Is niet superdun maar ook niet te lomp. Prettige toetsenbord met verlichte toetsen. De F functietoetsen en verlichting kan nog beperkt worden aangepast in de bios.

Ook geschikt voor zwaardere programma’s zoals video-bewerking of games dankzij de krachtige GTX 1650 en de 9e generatie i5-9300H processor.

Nadeel vind ik de aansluiting van de voedingsaansluiting wat is gesitueerd aan de rechterkant ergens in het midden. Dat had wat mij betreft wel anders gemogen.

Heb jij ook een Acer Aspire 7 A715-74G-53YM?

Hoe zit het met de koeling van deze laptop bij gamen?
Ik ben niet echt een gamer dus daar kan ik weinig over kwijt. Wel heb ik informatie kunnen vinden over een temperatuur test. Let op deze test is gedaan met de i7 CPU.
Zie onder.

Core i7-9750H (45W TDP)
0:02 – 0:10 sec, 2.85 GHz (B+10%)@ 65°C
0:15 – 0:30 sec, 2.90 GHz (B+12%)@ 71°C
10:00 – 15:00 min, 2.76 GHz (B+6%)@ 78°C

NVIDIA GeForce GTX 1650
GPU frequency/ Core temp (after 2 min), 1552 MHz @ 70°C
GPU frequency/ Core temp (after 30 min), 1532 MHz @ 76°C

CPU test informatie van een andere site:
Als we alleen rekening houden met pure prestaties is Core i7-9750H de duidelijke winnaar ten opzichte van Core i5-9300H. het is bijna 50% beter dan de Core i5-9300H maar ondanks dat is er nog steeds een enorme markt voor de Core i5-9300H. Het is niet alleen goedkoper dan zijn tegenhanger, maar het produceert minder warmte en in de gameplay zou er nauwelijks een verschil tussen de twee moeten zijn.

[Reactie gewijzigd door richienl op 26 juli 2024 09:35]