Elgato Stream deck Review
27 september 2019, laatste update op 27 september 2019, 400 views
Rapporteer
Product gekocht
Dit is een super handige tool voor iedereen die het gevoel heeft een aantal knoppen te missen. Zelf heb ik hem aangeschaft om het livestreamen makkelijker te maken. Ik kan alleen maar zeggen dat ik dik tevreden ben over dit product en dat ik hem iedereen aan kan raden!
Pluspunten
- Fraai design
- Gebruiksvriendelijke software
- Duidelijke LCD schermpjes onder de knoppen
- Oneindig veel functies
Minpunten
- USB kabel zit vast
- Anti-slip doppen onder de standaard zijn aan de gladde kant
Ik heb een tijdje geleden een Stream deck aangeschaft waar ik zeker geen spijt van heb. Ik gebruikte eerst altijd gewoon de hotkeys van OBS zelf. Het nadeel daarvan is dat je door die hotkeys een aantal toetsen op je toetsenbord moet inleveren. Nu ik een Stream deck heb heb ik daar geen last meer van.
Het apparaat zelf ziet er heel fraai en minimalistisch uit. De LCD schermpjes onder de knoppen geven de pictogrammen duidelijk weer (mits je vanuit de goede hoek kijkt) en reageren snel als je op een knop drukt. Op de middelste knop zit een opstaand randje zodat je met een beetje oefening en gevoel je Stream deck blind kan bedienen. Ook is hij lekker klein en compact zodat je hem op een nette manier op bijvoorbeeld de hoek van je bureau kan leggen (foto 1).
De voornaamste functie van het Stream deck is het wisselen van scene's tijdens het streamen. Dat is inderdaad één van de honderden, wel niet duizenden functies. Ik gebruik mijn Stream deck uiteraard voor het livestreamen. Maar ook voor Spotify, Teamspeak, Discord, internet en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je kan echt eindeloos veel dingen doen en hij is geheel naar eigen wens in te stellen. (foto's 2&3)
Kortom een hele goede aankoop maar er zijn ook een paar puntjes van kritiek: Zo voelt het materiaal van de meegeleverde stand wat goedkoop aan (foto 4) en zijn de rubberen pads onder de stand wat aan de gladde kant (foto 5). Waardoor je Stream deck kan gaan schuiven als je een knop indrukt. Verder is het zo dat de USB kabel niet losgekoppeld kan worden. Als er dus iets met de kabel gebeurt waardoor het apparaat niet meer werkt kan je dus eigenlijk niks anders dan een nieuwe aanschaffen.
Al met al ben ik heel erg tevreden over dit product. Het heeft het streamen een stuk makkelijker gemaakt en het apparaat ziet er ook nog eens super degelijk uit.
Wat mij betreft echt een toegevoegde waarde aan mijn set-up.
Een dikke vette aanrader voor iedereen die baat heeft bij wat extra toetsen!