Xiaomi Redmi Go 8GB opslag Blauw Review
30 september 2019, laatste update op 30 september 2019, 1.432 views
Rapporteer
Product gekocht
Voor de prijs een volwaardige telefoon, zolang je verwachtingen niet te hoog liggen.
Pluspunten
- Ongelooflijk lage prijs
- Klein formaat
- Duidelijk scherm
- Vlot genoeg in de GO-apps
Minpunten
- Weinig opslag. Micro-sd kaart is zeker aan te raden
- Behuizing kraakt soms als je het toestel in landscape vasthoudt.
Ik heb het toestel gekocht omdat ik wel eens wilde zien hoeveel telefoon je tegenwoordig krijgt voor amper € 50. Tot mijn verbazing is dit echt wel een goed toestel. Tenminste als je verwachtingen niet te hoog liggen.
Specificaties
Het toestel beschikt over een Qualcomm Snapdragon 425 processor. Dat is een quadcore geklokt aan 1,4 GHz. Er is 1 GB RAM en 8 GB opslag voorzien. Dat lijkt zeer weinig (en dat is het ook), maar er zijn wat trucjes toegepast om het toch vlot te laten reageren.Gebruik
Op het toestel is Android Go geïnstalleerd. Dat is een lichtere versie van Android die minder hoge eisen stelt aan de hardware. Om vlot te werken, zijn er ook aangepaste versies van standaard google-apps geïnstalleerd.
De Android-Go-apps zorgen ervoor dat het toestel licht aanvoelt en redelijk snel reageert. De Go-apps zijn zeker bruikbaar, maar soms ook net iets te beperkt. Zo kan je bijvoorbeeld in de youtube-go app kiezen in welke kwaliteit je een video wil bekijken. Dit helpt om data te besparen. Een video toevoegen aan 'Later bekijken' is dan weer niet mogelijk en je kan ook geen video's liken. Daarvoor heb je de standaard app van Youtube nodig.
Je voelt wel een verschil als je volwaardige android apps gebruikt. Dan reageert het toestel plots heel wat trager. Het is niet onwerkbaar, maar het verschil is duidelijk.Ontwerp
De bouwkwaliteit is zeker dik in orde. Ondanks dat het toestel van kunststof is gemaakt, voelt het stevig aan. Ik merkte wel tijdens het bekijken van media terwijl ik het toestel in landscape hield, dat er ergens iets in de behuizing kraakte. Op andere momenten heb ik er niets van gemerkt.
Het scherm is van goede kwaliteit. Ondanks dat het maar een 720p scherm is, valt dat niet zo op omdat het maar 5" groot is.Camera's
De 8 MP frontcamera volstaat bij voldoende licht, maar als het wat donker is, is er veel ruis op de foto's. Filmen kan in 1080p aan 30 fps, maar qua kwaliteit laat dit wat te wensen over.
Selfies zien er met de 5 MP camera over het algemeen aanvaardbaar uit. Het zou beter kunnen, maar voor een toestel van € 50 kan je niet klagen.Conclusie
In mijn ogen is het een ideaal toestel dat je als reserve in de kast liggen hebt of voor mensen die een smartphone vooral gebruiken om te bellen, te mailen en te Whatsappen. Ik denk dat het een perfect geschenk is voor mijn schoonouders die hun smartphone gewoon gebruiken voor licht gebruik en af en toe een fotootje.
Je hebt wel zeker een sd-kaartje nodig want 8 GB blijft wel heel weinig opslagcapaciteit.