Samsung HW-Q90R Review

TDB
17 september 2019, laatste update op 17 september 2019, 3.747 views Rapporteer Product gekocht

Samsung HW-Q90R

Mooie box met prachtig geluid die van alle kanten lijkt te komen. Makkelijke installatie (lees wel even de handleiding, volgorde van aansluiten is belangrijk). Update via Wifi heeft voorkeur en kan via een app: update kan ook via usb, maar usb stick moet via onderkant worden ingestoken. Onhandig.

Pluspunten

• Mooi geluid
  • Makkelijk te installeren

Minpunten

• grote bar behoorlijk breed (ruim 120 cm)
  • update kan ook via usb, maar usb stick moet via onderkant worden ingestoken. Onhandig.

Met steeds meer Dolby Atmos aanbod, op zoek gegaan naar vervanging van onze Bose Solo. In eerste instantie op zoek gegaan naar het segment 300-500 euro, maar op basis van ervaringen (mede op GoT) toch naar een duurder segment gaan kijken. Uiteindelijk was de keuze tussen de Sony HT5000 en Samsung HW-Q90R en mede door de Cashback én actie bij PlatteTV gekozen voor de laatste (uiteindelijke prijs net iets meer dan € 700). Installeren ging vrij soepel, lees wel even de handleiding (wat wij meestal niet doen) want daarin staat beschreven in welke volgorde je de boxen moet aansluiten (de grote box als laatste). Eénmaal aangesloten op het internet (wifi) kunnen de updates worden uitgevoerd. Het geluid is prachtig te noemen, geluid komt echt van alle kanten. Kat die op de bank lag terwijl wij een film keken, keek alle kanten op ;)
Aanrader voor dit bedrag.

Heb jij ook een Samsung HW-Q90R?

Hoe kan het dat je een prijs hebt die ruim 200 euro onder de prijs van platte tv huidig ligt?
kwam oa door de cashback van Samsung
Hoi,

Ik overweeg ook deze Soundbar, maar ben een beetje huiverig geworden over horrorverhalen die ik lees in diverse AV forums.

Heb jij ook last van disconnecten van de sub en rears?
Wat voor bronnen stuur je hem mee aan? Ik heb zelf een LG oled, en kijk films voornamelijk via de app op de LG Netflix. Gaat het dan goed en herkent de Soundbar Dolby Atmos?

Ben erg benieuwd naar je ervaring!
Ik heb geen last van disconnecten. Ik gebruik met name AppleTV als bron en dat werkt als een zonnetje. Als je in de buurt van Hilversum woont, ben je van harte welkom om een keer te komen proef luisteren.
Tnx! Leuk van je aanbod!
Woensdag ga ik even langs Mediamarkt om te luisteren.
Mocht ik hem aanschaffen, laat ik mijn bevindingen weten.
Ben erg benieuwd naar je bevindingen.
Ik wil mijn oude 5.1 setje ook gaan vervangen en twijfel nog tussen een losse receiver of een set als dit.

Ik kijk eigenlijk ook alles vanaf m'n LG Oled tv; voorheen via de WebOS videoplayer maar de laatste tijd via de geinstalleerde Plex app. Dan is het inderdaad wel fijn dat de soundbar herkend wordt als een Atmos device...
Ik hou je op de hoogte zodra er een update is van deze kant. Ik zoek nog steeds een winkel waar ik zowel de HW-Q90-R als de LG sl10yg kan beluisteren in volle opstelling, dus met rears. Gisteren naar MediaMarkt Zwolle geweest en daar staan alleen losse bars. Dus daar heb je niets aan. Misschien moet ik toch maar even een afspraak maken bij @TDB ;) hahaha

Overigens twijfel ik of ik niet even moet wachten met kopen omdat Samsung net nieuwe soundbars bekend heeft gemaakt op de CES en die komen deze zomer uit. Dus of die zijn interessant of er komt een pricedrop voor de q90...
Hij draait hier inmiddels als een zonnetje.
Tot nu toe zeer tevreden. Hij was al geïnstalleerd met de laatste firmware (1008) dus dat was mooi.

Eigenlijk een kwestie van stroom erop, aansluiten via arc op je tv en eventueel zoals hier een xbox in hdmi 1 en de KPN topbox in hdmi 2 en gaan.

Tot nu toe sources die ik erop heb gezet:
Netflix Dolby vision / Atmos bronnen vanuit de LG WebOS applicatie van Netflix ziet de Q90r over ARC als Dolby Atmos (bijvoorbeeld The Witcher en lost in space) dus dat gaat goed.
PLEX app op de LG oled via ARC herkent de soundbar ook dolby atmos bronnen

Qua geluid vind ik hem iets aan de schele kant, maar is ook nog kwestie van tweaken. Ik ben eigenlijk wel erg tevreden.
PS. ik ben nu nog op zoek naar mooie standaards voor de rears maar zie eigenlijk maar 1 aanbieder hiervoor dat is Vebos. Ik ben ook op zoek naar geschikte langere stroomkabels voor de rears, want die erbij zitten zijn maar 1,5 en ik wil 5 meter kabels. Nu had ik C7 kabels online gekocht van Goobay, maar de stekker zelf hiervan is te hoog. Die mag maximaal 3cm zijn anders past hij niet onderin de speaker zonder uit te steken, zodra ik een goede stekker hiervoor heb gevonden zal ik dat ook nog even laten weten, voor andere eigenaars van de HQ-Q90R die misschien ook een langere kabel zoeken.
Dank voor je review!

Heb een paar vraagjes...

1. Heb je de langere stroomkabels gevonden? Zo ja, waar?
2. Heb zelf ook KPN. Je schrijft dat je de receiver dmv HDMI verbind met de Samsung soundbar. Maar ik was juist in de veronderstelling dat je de KPN receiver (Arris in mijn geval) dmv HDMI moet verbinden met je TV en dat je vanuit je tv aansluiting (e)arc een HDMI moet aansluiten op de soundbar. Klopt dit?
3. Kun je in dat geval ook gewoon naar de radio luisteren (via de Arris van KPN) zonder dat de TV aangaat?

Dank voor je expertise en hulp!
1. yep die heb ik gevonden: https://www.kabeldirect.n...-voor-rsonos-play-5m.html
2. ik heb mijn KPN box rechtstreeks op HDMI2 van de soundbar en NIET via (e)ARC terug vanuit mijn tv
3. weet ik niet, ik luister radio via mijn Google speaker :)
Kun je de rear speakers op 7 meter achter de luisteraar plaatsen zonder verlies van connectie en met voldoende delay van de frontspeakers?
Misschien een lastige vraag als je het niet nodig hebt natuurlijk.
Sorry, daar heb ik geen antwoord op. 7 meter achter de luisteraar plaatsen lijkt mij overigens wel erg ver. Met je tv ook nog zo'n 3 a 4 meter voor je, heb je het over zo'n 10 meter afstand. Dat is wel heel erg ver.