Asus GeForce 6200 256MB DDR (AGP, DVI), N6200TD/256M Review

laurencevde
3 maart 2006, laatste update op 3 maart 2006, 532 views

Asus GeForce 6200 256MB DDR (AGP, DVI), N6200TD/256M

Deze kaart heb ik gekocht omdat mijn vorige overleden was, en deze de enige goedkope recente nVidia-kaart was die het winkeltje waar ik hem gekocht heb had liggen.
Dit is meer een review van nVidia onder linux, maar ja...
Er hangen hier twee schermen aan in een twinview-setup en dat werkt goed.
Transparantie werkt heerlijk snel, Xgl wat minder, maar nog altijd bruikbaar. Xinerama werkt dan echter niet.
De drivers zijn helaas nog niet helemaal stabiel: de X-server heeft af en toe last van random crashes.

Spellen speel ik soms, ik heb nu GTA:SA onder cedega en Quake 4 native gespeeld, beide op lage resolutie(800x600). Dat is voor mij voldoende, en ik verwachtte ook niet veel meer voor een budgetkaart. Zolang de spellen speelbaar zijn ben ik tevreden. Ik ga niet over de 100 euro uitgeven voor een stukje hardware met een halfwaardetijd van 6 maanden.

Pluspunten

• passieve koeler, wordt niet al te warm
  • nvidia maakt nog steeds de beste linux-drivers
  • TwinView

Minpunten

• closed-source drivers zijn nog steeds niet perfect, laat staan de opensource-variant

Dit is meer een review van nVidia onder linux, maar ja...
Er hangen hier twee schermen aan in een twinview-setup en dat werkt goed.

Heb jij ook een Asus GeForce 6200 256MB DDR (AGP, DVI), N6200TD/256M?