Zalman ZM-VE350 Zwart Review

10 september 2019, laatste update op 10 september 2019, 1.355 views Rapporteer

Mooi simpel apparaat, USB 3.1

Pluspunten

• Snel wisselen van ISO
  • Hoesje
  • Duidelijk scherm
  • Duidelijke menu opties
  • klein schattig schroevendraaiertje

Minpunten

• Rubber flapje aan één kant gaat niet goed dicht
  • Menu is af en toe pielen
  • Geen accu zodat je vooraf de ISO kan selecteren.
  • kabel past niet in de hoes er bij

Aangezien steeds meer PC's geen optical drive meer hebben en ik het gekloot met de vele USB sticks met Windows en diag tools beu ben heb ik deze gekocht. de unit is iets groter dan een conventionele 2,5" behuizing dit komt door het scherm en knoppen en logica. In de unit heb ik een Samsung SSD geplaatst welke je aansluit op het "scherm" gedeelte. hierna schuif je alles in de behuizing. Achter de 2 rubber stripjes zitten de schroefgaatjes om alles vast te zetten. één hiervan sluit bij mij niet goed meer, echter in de hoes merk je daar niets van. De schroefjes zelf zijn extreem klein en er wordt ook een mooi klein schroevendraaitje mee geleverd.

Ik heb er een Samsung SSD in gedaan en deze als NTFS geformatteerd. hierna is het een simple taak van een _ISO map aan maken in de root en de ISO bestanden er in te zetten de naam van de ISO zie je dan in de display te staan dus zorg dat je duidelijke namen gebruikt (bijv win10-1903-NL.iso).

de unit kan je in 3 modi zetten
ODD - als optical Drive en je kan de ISO selecteren
HDD - als een USB disk, zo kan je de disk vullen
DUAL - een hybride mode (deze heb ik nog niet gebruikt)

Aangezien de kabel redelijk lang is kan je deze bij de meeste PC's goed gebruiken om hem bij achter aan te sluiten op een USB 3 poort en dan boven op de kast te leggen. Echter één klein nadeel is dat er geen accu in zit dat je de ISO eerst kan selecteren en dan pas aansluiten. het kan dus zijn de kabel dan misschien te kort is.

ook wordt er een hoesje mee gekeverd waar de unit goed inpast, echter de kabel weer niet.

Ik heb hem al op diverse PC's getest en werkt tot nu toe perfect en wordt in het BIOS / UEFI als een normale optical drive gezien en je kan er dus ook mee booten.

Heb jij ook een Zalman ZM-VE350 Zwart?

Ik hoop dat je van de VE350 langer plezier hebt dan wij op het werk van onze VE300.
Het ding start nu niet meer door, zo uit het niets: Zalman VE-300 boot niet meer

De functionaliteit van de Zalman is top, echt een handig apparaatje. Maar ik vind dit maar een vreemd defect zo plotseling. Ook de bouwkwaliteit (scrollwieltje, schroefjes) vind ik maar zeer matig.

De Zalman is overigens een "IODD" met een Zalman plakkertje erop :)

[Reactie gewijzigd door ThinkPad op 24 juli 2024 05:26]

@Marcelvdsteen,

Je kan dus WEL booten vanaf NTFS partitie? In de een gebruikers review van de VE400 staat namelijk dat dit niet mogelijk is. Dat is niet heel handig zoals je zult begrijpen :) Maar het zou mij verbazen als een VE350 het wel zou kunnen en een VE400 niet.

Alvast een prettig uiteinde gewenst!
Je boot niet van ntfs, maar de iso staat op de ntfs partitie. Deze wordt dus als een odd gekoppeld en zo aan de uefi/bios gepresenteerd