De D701 hebben we mogen testen (tnx Anouk!) bij ons in huis, en we zijn zeer blij met het resultaat. Hiervoor hebben we een Rydis MR7700 gehad, maar helaas hebben ze hier geen reserve onderdelen meer voor, en moeten we door een defect op zoek naar een nieuwe robotstofzuiger.
De robot is zeker niet de lichtste, maar wel is te merken dat het om een zeer deugdelijk product gaat. Nadat we de docking hadden geplaatst en aangesloten op het stroomnet, en de app gedownload hadden, konden we beginnen. De robot zijn eerste rondje laten maken om een plattegrond te maken, en verbaasd staan over hoe "lenig" de robot is.
Een van de plaatsen waarvan ik niet had verwacht dat de robot zou komen, is op (onderste plank van) de krabpaal van de katten, maar tot mijn verbazing lukte hem dit wel. Scheelt weer een vlek in de plattegrond

Ook de overgang van de woonkamer naar de keuken (welke nog niet is afgewerkt) is geen probleem, en de robot weet zich zonder problemen over een gleuf van 2cm en een opstap van 6mm te werken.
Ondanks dat we zelf vooraf handmatig een ronde hadden gedaan met een "normale" stofzuiger, nam de D701 toch nog erg veel stof en (katten)haren mee, wat aantoont dat de zuigkracht en borstels hun werk goed doen. (of dat onze oude stofzuiger maar eens naar het grof vuil moet)
Door de disk bovenop de robot is deze voor onze bank net te hoog, maar met wat kartonnetjes onder de poten hebben we dit kunnen oplossen. Ook weet de robot zich goed te navigeren tussen smalle stoelpoten door, en als het niet past probeert hij een andere route er omheen te vinden.
Twee kleine minpuntjes:
De wiel-motoren zijn misschien wel iets te sterk: We hebben een staande lamp welke door de robot opzij word geduwd. Inmiddels staat deze tegen de muur in de hoek, zodat de robot er minder last van heeft, maar dit had ik niet verwacht gezien het gewicht van de lamp, en de rubberen anti-slip aan de onderkant.
Tweede is de app-besturing van de robot welke wat beter zou mogen: Het is niet mogelijk de robot terug te sturen naar zijn docking zonder dat deze aan staat, en tijdens het stofzuigen zijn docking een keer is tegengekomen. Ook het wisselen tussen de verschillende schoonmaakopties (room, spot, manual) vereist een "herstart" van de robot, wat ongeveer 15 seconden duurt.