€ 193,- bij Dustin

Ubiquiti UniFi nanoHD (1-pack) Review

12 oktober 2019, laatste update op 12 oktober 2019, 5.819 views Rapporteer

Na lang wikken en wegen toch voor de nanoHD gekozen, werkt met PoE wat wel zo praktisch is. Installatie met controller (op Synology) en Unifi Switch 8 - 60W was kinderlijk eenvoudig. Verder werkt hij vlekkeloos en heb in mijn nieuwbouwhuis (met van die hele dichte betonnen vloeren) uitstekend bereik.

Pluspunten

• Snel
  • eenvoudig te installeren
  • Solide en mooi

Minpunten

• Je wilt meteen meer Ubiquiti producten
  • Prijs

Na me enige tijd geïrriteerd te hebben aan de beschikbaarheid van de wifi in huis heb ik ervoor gekozen om een extra accespoint (Ubiquiti UniFi nanoHD) te plaatsten. De oude TP-link staat in de meterkast en haalt bij lange na de zolder en delen van de eerste verdieping niet door die dichte betonnen vloeren in ons nieuwbouwhuis.

De ziggo-modem staat al enkele jaren in brigemode met daarachter de TP-link router/wifi, welke verbonden is aan een switch (nu: Unifi Switch 8 - 60W). Hoewel het verleidelijk is om helemaal los te gaan in de webshop en een cloud key te kopen, nog een extra AP en een USG-router, heb ik ervoor gekozen om de oude router te laten staan en diens wifi voor de begane grond te blijven gebruiken. Daarnaast heb ik de Unify Controller geïnstalleerd op m'n synlogy NAS. Dat ging erg eenvoudig met: https://lazyadmin.nl/home-network/unifi-controller-on-a-synology-nas-with-docker/

Ik heb enige tijd getwijfeld tussen de AC-Pro en deze nanoHD. Ik heb uiteindelijk voor de nano-HD gekozen, maar heb geen spijt van mijn keuze (wellicht omdat ik bij de AC-Pro niet weet wat ik mis). Prestaties zijn zoals je mag verwachten van een apparaat in deze prijsklasse, prima bereik, stabiel en eenvoudig qua installatie. Volgende investering is dan ook opnieuw een nanoHD en een USG.

Heb jij ook een Ubiquiti UniFi nanoHD (1-pack)?

Hallo,

Ik zag je review van de NanoHD en die wil ik ook kopen. Ik vraag mij af waar je hem hebt opgehangen en hoe je bereik is een verdieping hoger of een kamer verderop.

Ik zit bijv nu met een Ziggo AP in de meterkast in de woonkamer 7 meter verderop op 2.4/5Ghz op -50 dB / -65 dB en haal 50 en 140 Mbps. Zodra ik naar een slaapkamer ga (verdieping hoger+vloer, muren en dichte deur, zelfde afstand) dan haal ik op 2.4/5Ghz een -65 dB / - 90 dB :( en snelheden 30 en niets op 5 Ghz.

Hoever kom jij met die Nano qua muren en deuren?
Hoi JWJ,

ik heb de nanoHD op de eerste verdieping aan de achtergevel (binnen) hangen. In de kamer op dezelfde verdieping (met deuren, kasten en gibo wandjes), ongeveer 12 meter verderop haal ik gemiddeld -57 dDm (gemiddeld -62dBm op 5GHz). Op de begane grond is het ongeveer -70dBm en geen op 5GHz. De betonnen vloer heeft dus flink effect op de signaalsterkte.